Speltips QPR – Norwich 16/8: Ligacupen

Martin Efvergren Publicerat: 16 augusti 2023

Queens Park Rangers och Norwich City gör upp i den första omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdag den 16 augusti 2023 med avspark kl 20:45 på Loftus Road.

QPR – Norwich

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Queens Park Rangers kommer från en säsong i Championship där man tog ett kliv tillbaka jämfört med föregående säsonger. Till slut blev man inte bättre 20:e lag med sex poängs marginal ner till närmaste lag under nedflyttningsstrecket. Lagets stora problem var att man släppte alldeles för många mål, totalt 71 på 46 matcher, vilket var näst sämst i serien.

Gareth Ainsworth tog över som manager i februari, men fick inte direkt QPR att lyfta. Med ett stukat självförtroende är man nu i behov av att få en bra start på den här säsongen och därför var premiärförlusten borta mot Watford blytung. Redan i halvtid låg man då under med 4-0, vilket sedan stod sig matchen igenom. I lördags visade man så mental styrka då man studsade tillbaka och vann med 2-1 borta mot Cardiff City.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Norwich City sågs som en av favoriterna i toppen av Championship inför förra säsongen då man var tillbaka efter ännu en degradering från Premier League. Det är sällan en enkel uppgift att hantera och den här gången fick även Norwich det tufft.

Det blev till slut en 13:e plats i tabellen sedan David Wagner tagit över rodret i januari. Nu har han fått en försäsong på sig och siktet är inställt på att utmana om en topplacering.

Man har också fått en ganska lovande start på säsongen. I premiären besegrade man Hull med 2-1 hemma efter att Adam Idah gjort det avgörande målet på tilläggstid. I lördags väntade så Southampton på bortaplan och det blev en rejält svängig tillställning som slutade 4-4. Den här gången var det istället Norwich som släppte in det sista målet på straff på tilläggstid.

QPR och Norwich möttes senast i London i april då slutade med delad pott, 1-1. När de nu möts igen i Ligacupens första runda är det gästande Norwich som gäller som favoriter. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 2.10 gånger insatsen.

Av premiären att döma har QPR fortfarande defensiva problem. Inte heller Norwich har sett fullt solida ut bakåt, men de har gjort sex mål framåt på de två inledande matcherna. Norwich bör nog ses som rättmätiga favoriter här, men framförallt tror jag på en match som kan bjuda på minst ett par mål. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 16 augusti 2023
TV: 
Stream: