Speltips Rakow – FC Köpenhamn 22/8: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 22 augusti 2023

De polska mästarna Rakow Czestochowa ställs mot de danska FC Köpenhamn i den sista rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas tisdag den 22 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

Rakow – FC Köpenhamn

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Rakow från Czestochowa kommer från en framgångsrik säsong där man till slut stod som segrare med hela nio poängs marginal. Detta var klubbens första ligatitel någonsin i den polska högstaserien.

Rakow gick in i det här CL-kvalet redan i den första rundan och har nu alltså slagit ut tre lag på vägen fram till den här sista avgörande playoff-omgången. Man inledde med att slå ut FC Flora med totalt 4-0 och därefter gick man en jämn batalj mot Karabach som till slut vann med med totalt 4-3. I den tredje rundan kunde man sedan slå ut cypriotiska Aris Limassol efter segrar med 2-1 hemma och 1-0 på bortaplan förra veckan.

I ligaspelet har man inte inlett lika övertygande, men man kommer från en 2-0-seger mot Stal Mielec i lördags. Därmed har man tagit sju poäng på de fyra första omgångarna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen vill gå framåt

I början av juni säkrade FC Köpenhamn sin 15:e ligatitel i danska Superliga. Därefter väntade ett kort uppehåll innan den här säsongen drog igång igen i juli. FCK har då fortsatt på inslagen på väg och gått rent i de fem första omgångarna. Senast i fredags tog man en stabil 2-0-seger borta mot Hvidovre där stjärnförvärvet Mohamed Elyounoussi gjorde sitt första ligamål för klubben.

FC Köpenhamn gick in i CL-kvalet i den andra rundan och där hade man inga större problem att övermanna isländska Breidablik. Därefter väntade klart tuffare motstånd i de tjeckiska mästarna Sparta Prag. Det första mötet på Parken slutade då mållöst och i returen i Prag var ställningen 1-1 vid full tid. I förlängningen gjorde Viktor Claesson sedan två mål, men det gjorde även hemmalaget och till slut avgjordes det hela på straffar.

FC Köpenhamn gäller nu som favoriter att ta sig vidare från det här dubbelmötet, men det är Rakow som är knappa favoriter inför den här första matchen i Czestochowa.

Jacob Neestrups FC Köpenhamn har sina främsta styrkor i det offensiva spelet och man lär inte komma till den här bortamatchen för att parkera bussen i eget straffområde. Tvärtom så tror jag att man danskarna kommer att gå för det och det bör borga för en mer öppen matchbild här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.80 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 22 augusti 2023
TV: 
Stream: