Speltips, Rayo Vallecano – Celta Vigo 23/1: Oddssättarna fel ute

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2016

Spansk fotboll från Primera División avrundar lördagen. Rayo Vallecano ryker ihop med Celta Vigo – en match där oddssättarna inte kan skilja lagen åt, men det kan vi.

Från att ha varit flytande, precis ovanför strecket, har Rayo Vallecano nu hamnat under det, i den tajta bottenstriden. Som tredjejumbo har man bara två pinnar ner till jumbon Levante och en upp till Granada på säker mark. Det kan sluta exakt hur som helst, men just nu ser det inte ljust ut för Vallecano, som inte vunnit en enda av de tio senaste matcherna.

Vardagen rullar på desto lättare för Celta Vigo. De har presterat en bra bit över förväntan och återfinns på en fin femteplats, en av de som leder till Europa, men har Eibar samt Sevilla flåsandes tätt i nacken. Varenda förlorad pinne kan komma att bli förödande till när boken ska slutas, spelåret summeras.

Gästernas favoritskap ska vara större

I procentsannolikhet ställer oddssättarna ut följande siffror på 1×2-marknaden: 36-28-37%, eller 2,75-3,55-2,70 i odds.

Då ska vi minnas att Rayo Vallecano inte vunnit på 10 (!) matcher, har bleka 4-4-12 i resultatraden och inte håller bättre kvalité än för bottenstriden. 2-2 borta mot Valencia senast – man var faktiskt bara minuter från att kamma fullt – var ett stort fall framåt, men den prestationen blir som en piss i havet om vi sätter det i relation till hur usla man varit dessförinnan. Formen alltjämt – under all möjlig kritik.

Detta mot en tabellfemma med vind i seglen, har klart bättre borta- kontra hemmastatistik med 5-2-2. På topp finns en John Guidetti i toppform. Svensken lovordas överallt och blir en pjäs att räkna när striden om Europabiljetten blir alltmer dramatisk. Skadan på Nolito känns knappt. Även skadeaspekten talar emot Rayo Vallecano – listan är välfylld. Mittfältaren Adri Embarba senast in på den.

Det är väl det täta spelschemat som talar emot Guidetto och hans kamrater, men det rättfärdigar inte att oddsen är så pass jämnt satta. Raka tvåan spelas till 2,70 x insatsen hos William Hill. Dnb-spelet är också okej till siffror strax över 1,90x.

Speltips:

Speltips: Celta Vigo vinner, rak tvåa
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, lördag 23/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rayo Vallecano 2,75 mybet logo
Oavgjort 3,55 titanbet logo
Celta Vigo 2,70 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,88 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: