Speltips RB Leipzig – Dortmund 5/4: Tyska cupen

Martin Efvergren Publicerat: 5 april 2023

RB Leipzig och Borussia Dortmund gör upp i kvartsfinalen av den tyska cupen DFB Pokal. Matchen spelas den 5 april 2023 med avspark kl 20:45.

RB Leipzig – Dortmund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

RB Leipzig inledde säsongen svagt och i september fick Marco Rose ta över tränarposten. Därefter reste man sig och såg väldigt starka ut under vintermånaderna. Den senaste månaden har dock maskineriet börjat hacka igen och man kommer nu till den här kvartsfinalen av DFB Pokal med fyra förluster på de fem senaste matcherna.

Efter att ha blivit överkörda med 7-0 i bortamötet mot Manchester City i åttondelsfinalen av Champions League föll man med 1-0 borta mot bottenlaget Bochum i den efterföljande ligaomgången. När Bundesliga sedan återstartade efter landslagsuppehållet stod RB Leipzig på nytt för en plattmatch då man blev slagna med 3-0 hemma mot Mainz.

Leipzig ligger därmed på en femte plats i Bundesliga, åtta poäng bakom kommande cupmotståndaren Borussia Dortmund som innehar andraplatsen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Dortmund

Borussia Dortmund har sett väldigt starka ut sedan årsskiftet. Fram till och med bortamötet mot Chelsea hade man radat upp tio raka segrar, men där tog som bekant den sviten slut.

Inför lördagens ”Der Klassiker” i Munchen hade Dortmund serieledningen med en poäng mer än rivalerna FC Bayern. En ofattbar målvaktstavla av den annars så skicklige Gregor Kobel skulle dock komma att bli kostsam. Hans misstag gav FC Bayern ledningen i en match som gästerna annars hade inlett piggast. Därefter släppte Dortmund in ytterligare två snabba mål och matchen var därmed förlorad. Till slut blev resultatet 4-2 och Edin Terzics manskap fick åka hem med en tappad serieledning.

Den här kvartsfinalen i tyska cupen avgörs i en match och det är alltså RB Leipzig som har hemmaplansfördel. När de här lagen möttes i Leipzig i höstas var det hemmalaget som gick segrande med 3-0. Senast man möttes var emellertid bara för en månad sedan och den matchen vann hemmalaget Dortmund med 2-1.

RB Leipzig gäller som knappa favoriter hos spelbolagen och det lär nästan helt ha att göra med hemmaplansfördelen. Spelmässigt har Dortmund sett klart mer övertygande ut i de senaste matcherna och i mitt tycke bör man ha goda chanser att gå segrande från den här bataljen.

Dortmunds förlust i seriefinalen i lördags var tung, men insatsen man stod för var inte dålig. Leipzig har förlorat och gått mållösa mot betydligt sämre lag i sina två senaste matcher. Mitt spel blir Dortmund 0 (asian handicap) till 2.11 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dortmund 0 (asian)
Odds: 2.11
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, onsdag 5 april
TV: 
Stream:  viaplay logo