Speltips RB Leipzig – Frankfurt 3/6: Cupfinal

Martin Efvergren Publicerat: 3 juni 2023

RB Leipzig och Eintracht Frankfurt gör upp i finalen av DFB Pokal 2023. Matchen spelas lördag den 3 juni med avspark kl 20:00 på Olympiastadion i Berlin.

RB Leipzig – Frankfurt

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

RB Leipzigs säsong påminner en hel del om den föregående. Efter en svag inledning fick huvudtränaren sparken och i höstas var det Marco Rose som tog över rodret. Sedan dess har de successivt växt sig allt starkare för att avsluta våren storstilat.

I Bundesliga vann Leipzig de fem sista matcherna, vilket gav en slutlig tredje plats i tabellen. I den sista omgången förra helgen besegrade man Schalke 04 med 4-2 och dessförinnan slog man ligavinnarna FC Bayern med 3-1 på bortaplan.

Samtidigt har man också imponerat i den tyska cupen DFB Pokal. I kvarten slog man först ut Dortmund för att sedan köra över Freiburg med 5-1 i semifinalen för en månad sedan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel RB Leipzig

Eintracht Frankfurt spelade in sju poäng på de tre sista omgångarna av Bundesliga, men det räckte ändå inte till en Europaplats. På grund av sämre målskillnad än sexan Leverkusen slutade man på en sjunde plats.

I den sista omgången besegrade man Freiburg med 2-1 efter en sen vändning med ett avgörande mål på tilläggstid. Dessförinnan spelade man 2-2 borta mot Schalke 04.

Frankfurts hopp om Europaspel står nu till att man vinner den här cupfinalen. För att ta sig hit har man i de två senaste rundorna slagit ut Union Berlin och senast Stuttgart.

RB Leipzig och Eintracht Frankfurt möttes senast i Leipzig i slutet av februari. Då gick hemmalaget segrande med 2-1. I höstas kunde emellertid Frankfurt slå ett formsvagt RB Leipzig med klara 4-0.

Nu har vi att göra med ett Leipzig som är i betydligt bättre slag. Emil Forsbergs gäng gäller också som relativt klara favoriter till ett odds omkring 1.68 gånger insatsen.

Som jag ser det talar det mesta för att RB Leipzig kommer att bärga sin tredje cuptitel här. På pappret har man klart mer spets och den senaste tiden har Rose verkligen fått bitarna på plats. När det stämmer för det här talangfulla laget kan man mäta sig med de bästa i Europa. Kommer man upp i samma nivå som man gjort de senaste två månaderna lär Oliver Glasners Frankfurt få det tufft. Mitt spel blir RB Leipzig -1 (asian handicap) till 2.20 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: RB Leipzig -1 (asian)
Odds: 2.20
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:00, lördag 3 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo