Speltips Reading – Blackburn 2/3: Lossnar

Simon Pålsson Publicerat: 2 mars 2021

Nu kanske det lossnar för både Reading och Blackburn Rovers, två relativt forsmvaga lag i Championship.

Reading - Blackburn Rovers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är åter dags för Championship, där man sannerligen inte sparar på krutet för att hinna med den intensiva fotbollssäsongen. Det brukar heta att det här är världens tuffaste liga att spela i, med det så täta spelschemat som råder på de brittiska öarna.

Nu slipper lagen i för sig spela ute i Europa, men det ska ändå spelas otroligt många matcher på kort tid. Det är redan uppe i 33 spelade omgångar. Detta samtidigt som de stora ligorna runt om i Europa har landat in på 22-24 omgångar hittills.

Det möte som sticker ut denna tisdag spelas mellan Reading och Blackburn Rovers, två lag som såg ut att slåss om playoffplatser. Men Blackburn Rovers har fallit igenom och har radat upp svaga resultat på slutet, efter att man fått lite sämre utdelning i sin offensiv. Detta efter att man inledningsvis varit extremt vassa framåt.

Reading går inte heller särskilt bra, men har en liten uppåtgående trend som kan vara positiv. På hemmaplan har man tre raka förluster däremot. Det vill man förmodligen vända så snabbt det bara går.

Odds i Championship

Ett stort problem för Blackburn inför matchen är att man har ett så tungt läge vad gäller skador i laget. Det är inte heller den allra starkaste, bredaste truppen som vi har att gör amed här och det kommer förmodligen att behöva bli lite klippa och klistra för Tony Mowbray.

Å andra sidan kan det också bli få förändringar från senast, då man haft problem med skador under ett tag. Det i sig är en liten fördel, att man trots allt lärt sig att förhålla sig till hur truppen ser ut nu.

Lewis Holtby, Daniel Ayala, Scott Wharton, Joe Ranking-Costello, Bradley Johnson, Sam Gallagher och Jacob Davenport kommer inte att spela.

I hemmalaget är Felipe Araruna och John Swift spelarna som vi ve tinte kan spela, samtidigt som Ovie Ejaria är lite tveksam.

Efter en svag trend med många förluster vann Reading äntligen sist. Blackburn bröt också sin sämre trend genom att plötsligt ta poäng senast mot Coventry City.

Över 2,5 mål spelas till 2,10 gånger såsen hos Betsafe. Det brukar vara gångbart mellan dessa båda lag. Det har faktiskt suttit i åtta raka matcher mellan lagen och höstens möte slutade hela 2-4.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,10
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, tisdag 2 mars 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo