Speltips, Reading – Fulham 30/12: Revanschlusta på Madejski Stadium

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2016

Reading söker revansch mot Fulham efter att ha blivit totalt förnedrade för snart en månad sedan – nu får man chansen till ett bättre resultat hemma på Madejski Stadium. Vad landar det i?

Carven Cottage, den 3:e december; 5-0.

Fulham körde över Reading totalt för snart en månad sedan, och det kom lite som en blixt från klar himmel. Reading är ju trots allt – överraskande nog – trea i Championship och hittas alltså fortfarande ovanför just Fulham, placerade åtta, med sju poäng som skiljer dem åt.

Värt att påminnas om i matchen var att tre av de fem målen kom efter att Reading fått amerikanen Daniel Williams utvisad runt tio minuter in i andra halvlek.

Men trots allt; total klasskillnad då, från första till sista minut och det är klart att man inte kan undvika att återblicka på den fajten med tanke på hur kort tid sedan det var. Det kan också vara en av anledningen till varför Fulham, av spelbolagen, presenteras som favoriter på förhand.

Reading starka hemma

Men frågan är; ska Fulham vara favoriter? Undertecknad menar – nej.

Reading hemma och borta har varit två vitt skilda saker under spelåret, med bara en enda av 12 matcher som förlorats på Madejski Stadium och fem raka vunnits. Galet imponerande statistik och det är uppenbart att Reading vuxit flera klasser, i synnerhet från i fjol när de var nere på den undre tabellhalvan och härjade.

Det verkar vara så, att oddssättarna i viss mån lever kvar i vilka Reading var – och inte är.

Gästerna är i fin form; har 3-2-0 i formraden och sprudlar verkligen framåt och på pappret må de vara den bättre parten, men som situationen ser ut ska de inte vara favoriter på Madejski Stadium.

Istället känns det helt öppet och att vi då kan klippa fin vinst på både ettan och krysset känns bra.

Reading +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – spelas till 1,78 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor i välkomstbonus!).

Speltips:

Speltips: Reading +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, fredag 30/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: