Speltips Reading – Luton 19/4: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 19 april 2023

Viktiga poäng står på spel när bottenlaget Reading gästas av topplaget Luton Town i den 43:e omgången av Championship. Matchen spelas onsdag den 19 april 2023 med avspark kl 21:00.

Reading – Luton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Reading FC har en motig säsong bakom sig och efter förlusten borta mot Preston i den näst senaste omgången fick manager Paul Ince lämna sitt uppdrag. Det var lagets åttonde raka match utan seger.

Inför den gångna helgens hemmamöte mot seriesuveränen Burnley flyttades Noel Hunt upp som huvudansvarig tränare och han fick en bra start. Det blev visserligen Readings nionde raka match utan seger, men man lyckades bärga en poäng mot serieledarna. Detta sedan matchen förblivit mållös.

Därmed står Reading på 42 poäng efter 42 spelade matcher vilket ger att man ligger på nedflyttningsplats inför den här omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hunt-effekten

För Luton Town ser läget betydligt muntrare ut. Med sina 74 poäng på 42 matcher ligger man på en tredje plats i Championship inför den här omgången. Med fyra matcher kvar att spela lever alltjämt chansen att knipa andraplatsen, men det mesta troliga är att man kommer få kvala om en plats i Premier League och det är inte illa pinkat av en klubb som Luton.

Formen är också den mycket god. Rob Edwards manskap kommer till den här matchen med tio raka matcher utan förlust och av dessa har man vunnit sju. På de fyra senaste har man tre segrar och ett kryss. I helgen kunde Luton besegra Rotherham med 2-0 på bortaplan och i omgången dessförinnan slog man Blackpool hemma med 3-1.

Reading och Luton möttes senast i november och den matchen på Kenilworth Road slutade mållöst. När de nu möts igen är det framförallt mycket som står på spel för Reading, men Luton gäller som favoriter till omkring 1.80 gånger insatsen.

Det var längesedan Reading vann, men man har nu kryssat i fyra av sina fem senaste matcher. I Neil Hunts första match som huvudtränare mot Burnley i lördags visade man karaktär och vilja som räckte till poäng mot seriens bästa lag. Kan man ta sig an den här matchen på samma sätt tror jag att man har möjlighet att inkassera minst en pinne även här.

Jag räknar med att Reading kommer att sälja sig dyrt och att det därför kan bli en ganska jobbig bortamatch för Luton. Mitt spel blir 1X till fina 2.04 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2.04
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 19 april
TV: 
Stream:  viaplay logo