Speltips Real Betis – Getafe 24/5: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 24 maj 2023

Tabellsexan Real Betis tar emot ett bottenstridande Getafe i den 36:e omgången av La Liga. Matchen spelas onsdag den 24 maj 2023 med avspark kl 22:00.

Real Betis – Getafe

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis har en fullt godkänd säsong bakom sig och nu gäller det att knyta ihop säcken. Inför den här omgången ligger man på sjätte plats med fyra poäng upp till femman Villarreal. Samtidigt har man sex poäng ner till sjuan Athletic Bilbao.

Manuel Pellegrini och hans manskap hade en sämre period i mars-april, men har höjt sig den senaste tiden. Inför söndagens bortamöte mot Sevilla hade man två raka segrar mot Athletic Bilbao och Rayo Vallecano i ryggen. Den matchen förblev dock mållös och i slutskedet fick Juan Miranda syna det röda kortet och är således avstängd den här matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Getafe

Real Betis har sitt på det torra då man med all sannolikhet kommer att säkra en Europa-plats till nästa säsong. För Getafes del är läget betydligt mer pressat. Inför den här omgången ligger man på rätt sida om nedflyttningsstrecket, men det enbart tack vare bättre målskillnad än ett Real Valladolid som ligger på 18:e plats.

José Bordalas tog över som huvudtränare för Getafe för cirka en månad sedan och något omedelbart lyft har det inte inneburit. Ser vi till de senaste matcherna så har man emellertid fått till en viss defensiv stadga.

I söndags fick man dock bara med sig en poäng från hemmamötet mot den avsågade jumbon Elche. Matchen slutade 1-1, vilket var en stor missräkning för Bordalas och hans mannar. I omgången dessförinnan hade man gjort en stabil insats borta mot Real Madrid där man endast föll med 1-0.

Real Betis och Getafe möttes senast i slutet av januari och det var då de förstnämnda som gick segrande med 1-0. Detta sedan man avgjort på straff i matchens slutminuter.

När de nu möts igen har Getafe mest att spela för, men det är Real Betis som gäller som favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring dubbla insatsen tillbaka.

Frågan är nu om Getafe kan resa sig efter det tunga poängtappet i söndags. Deras främsta problem finns i det offensiva spelet och förmågan att styra matcher. På så vis kan den här matchen, som Real Betis förväntas kontrollera, passa dem bättre.

Getafe är notoriskt målsnåla och Real Betis har gått mållösa från tre av sina fem senaste matcher. Mycket talar för att det här kommer att bli en mer tillknäppt tillställning och underspelen ger ingen vidare utdelning. Mitt spel blir därför att båda lagen inte gör mål till 1.70 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.70
Bolag: Betinia
Spelstopp: 22:00, onsdag 24 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo