Speltips Real Betis – Rayo Vallecano 2/9: Tilltufsade lag

Martin Efvergren Publicerat: 2 september 2023

Real Betis tar emot Rayo Vallecano i den fjärde omgången av La Liga. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 21:00.

Real Betis – Rayo Vallecano

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis kommer från en säsong där man länge var man och utmanade om en CL-plats. Man föll dock ner ett par placeringar under den sista delen och slutade på en sjätte plats.

Den här säsongen bygger Sevilla-laget vidare med en trupp som börjar något ålderstigen och med Manuel Pellegrini vid rodret. Man fick emellertid en bra start då man i premiären lyckades besegra Villarreal med 2-1 efter att Willian José gjort det avgörande målet på tilläggstid.

Därefter har Real Betis spelat två matcher som varit titt skilda i karaktär. Förra helgen stod man för något av en genomklappning då man tappade en 2-0-ledning till förlust med 4-2 borta mot Athletic Bilbao. Dessförinnan spelade man 0-0 hemma mot Atletico Madrid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Genomklappningarna påverkar

Rayo Vallecano från Madrid har ett par fina säsonger under Andoni Iraolas ledning bakom sig. Förra säsongen blev det till slut en elfte plats i La Liga. Sedan dess har Iraola gått till Bournemouth och ersatts av Francisco som senast tränade Elche.

Francisco fick en drömstart på sitt nya jobb då Rayo Vallecano kunde inleda säsongen med två raka bortasegrar. I premiären slog man Almeria med 2-0 och därefter kunde man även vinna mot Granada med samma siffror.

Det såg med andra ord ljust inför hemmapremiären och tillika derbyt mot Atletico Madrid i måndags. Det ljuset skulle dock bytas mot totalt mörker då det hela slutade i platt fall. Förlusten skrevs till slut till hela 7-0 och det ska nu bli intressant att se hur man går vidare efter den kölhalningen.

Real Betis och Rayo Vallecano möttes senast i Sevilla i maj och då vann hemmalaget med 3-1. Real Betis gäller också som favoriter till omkring dubbla insatsen inför den här matchen.

Båda lagen kommer alltså från varsin genomklappning där Rayo Vallecanos var snäppet värre. För deras del kan det nog också vara en fördel att man nu spelar på bortaplan, i synnerhet då man vunnit båda sina tidigare bortamatcher.

Så här långt ser lagens senaste insatser ut som tillfälliga olycksfall i arbetet, men det får framtiden utvisa. Jag tror dock att en viss osäkerhet i det försvarsmässiga kan ha smugit sig in och att vi därför kommer att se ett par mål även i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo