Speltips Real Betis – Real Sociedad 25/4: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 25 april 2023

Viktiga poäng står på spel när tabellfemman Real Betis tar emot tabellfyran Real Sociedad i den 31:a omgången av La Liga. Matchen spelas tisdagen den 25 april 2023 med avspark kl 22:00.

Real Betis – Real Sociedad

1X & under 3.5 mål totalt

Real Betis har på sistone tappat mark i kampen om en CL-plats till nästa säsong. Man har förlorat tre av sina fyra senaste ligamatcher och avståndet upp till tabellfyran Real Sociedad är nu sex poäng. Därmed blir det här något av en måstematch för Manuel Pellegrinis manskap.

I lördags fick man en mardrömsstart i bortamötet mot Osasuna. Redan efter elva minuter hade man hamnat i ett 2-0-underläge och därifrån lyckades man inte resa sig även om det var nära. Osasuna höll ifrån mot slutet och kunde vinna med 3-2.

I omgången dessförinnan besegrade man Espanyol med 3-1 hemma och nu krävs att man hittar åter till vinnarspåret om det ska bli spel i Champions League i höst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inbördes fördel Real Betis

Real Sociedad har alltså greppet om fjärdeplatsen och skulle man ro den placeringen i land är det en stark bedrift. Ingen kan kräva att man ska kunna rå på topptrion där avståndet upp till trean Atletico Madrid just nu är sex poäng.

Real Sociedad har en något bättre trend än Real Betis, men det är tack vare lagets insatser på hemmaplan. Där har man vunnit sina tre senaste matcher, men på bortaplan har man bara tagit en poäng på sina fyra senaste. I lördags stod man för en stark vändning från 0-1-underläge hemma mot Rayo Vallecano till seger med 2-1. Dessförinnan föll man med 2-0 i det baskiska derbyt borta mot Athletic Bilbao.

Ser vi till inbördes mötena mellan Real Betis och Real Sociedad är det fördel de förstnämnda. När lagen möttes i San Sebastian höstas vann gästande Real Betis med 2-0. Därmed har Real Sociedad inte besegrat Betis på sex raka försök. Av dessa har Real Betis vunnit fyra och två har slutat oavgjort.

Trots detta och trots Real Sociedads svaga bortafacit så är det gästerna som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på La Real ger omkring 2.28 gånger insatsen.

Till Real Sociedads fördel hör att de kan spela på resultatet medan Real Betis är mer pressade att vinna. De förstnämnda har dock endast gjort ett enda mål på sina fyra senaste bortamatcher och som jag ser det är spelvärdet bättre på Real Betis. Mitt spel blir 1X och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.94 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 22:00, tisdag 25 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo