Speltips Real Madrid – Almeria 29/4: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 29 april 2023

Tabelltvåan Real Madrid tar emot bottenlaget Almeria i den 32:a omgången av La Liga. Matchen spelas lördag den 29 april 2023 med avspark kl 18:30 på Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid – Almeria

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I och med förlusten mot Girona i tisdags har nog det sista tåget gått vad gäller Real Madrids chanser att hota Barcelona i tabelltoppen. Med sju matcher kvar att spela är Real Madrid elva poäng efter Barca och två poäng före trean Atletico Madrid.

Med en final i Copa del Rey och minst en semifinal i Champions League kvar att spela är Real Madrids avslutande spelschema tätt. Detta i kombination med att Barcelonas serieledning ter sig ointaglig bidrog sannolikt till deras svaga insats i 4-2-förlusten borta mot Girona. Samtidigt är Girona starka på hemmaplan och det var ingen oförtjänt skalp de lyckades ta.

Nu gäller det för Real Madrid att hitta rätt fokus för att kunna hålla undan för lokalrivalerna Atletico Madrid i kampen om andraplatsen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Almeria står upp

Nykomlingen Almeria har utifrån sina förutsättningar gjort det en bra säsong och nu gäller det att kunna knyta ihop säcken med ett säkrat kontrakt i La Liga. Efter 31 spelade matcher har man tagit 33 poäng vilket ger dem en 15:e plats i tabellen inför den här helgens omgång.

Inför onsdagens viktiga bottenmöte borta mot Getafe hade Almeria två raka förluster i ryggen. Mot både Atletico Madrid och Athletic Bilbao hade det blivit förlust med 2-1, men här kunde man istället gå segrande med samma siffror. Colombianen Luis Suarez gjorde då båda målen i en match där Getafe åkte på en utvisning i slutet av den första halvleken.

Real Madrid och Almeria möttes senast i den första omgången av La Liga och det slutade också 2-1 med gästande Real Madrid som segrare.

När de nu möts igen gäller Real Madrid som stora favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.18 gånger insatsen.

Det finns förstås anledning att tro att Real Madrid kommer att höja sig efter den svaga insatsen senast. Samtidigt möter man ett Almeria som kämpar för sin existens i La Liga och som dessutom har stått upp på ett bra sätt mot topplagen tidigare. Man föll bara med uddamålet borta mot Atletico Madrid för två veckor sedan och i slutet av februari slog man Barcelona med 1-0 hemma.

Det mesta talar förstås för att Real Madrid kommer att ta sina förväntade tre poäng här, men jag finner anledning att tro att Almeria kommer kunna hålla ihop det. Mitt spel blir Almeria +2.25 (asian handicap) till 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Almeria +2.25 (asian)
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 29 april
TV: 
Stream:  Cmore