Speltips Real Madrid – Atletico Madrid 25/2: Madridderby

Martin Efvergren Publicerat: 25 februari 2023

Lokalrivalerna Real Madrid och Atletico Madrid drabbar samman i den 23:e omgången av La Liga. Matchen spelas den 25 februari 2023 med avspark kl 18:30 på Santiago Bernabéu.

Real Madrid – Atletico Madrid

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det går inte direkt att tala om att Real Madrid har drabbats av någon baksmälla efter förra säsongens gränslösa framgångar. I La Liga har helt enkelt Barcelona varit för bra så här långt och i Champions League bevisade man återigen sin storhet i tisdags.

Trots att man hamnade i ett 2-0-underläge redan efter en kvart i åttondelsfinalen mot Liverpool på Anfield tappade Carlo Ancelottis manskap inte konceptet. Istället bestämde man sig för att bjuda på en minnesvärd show. Anförda av Vinicius Junior påbörjade man en vändning som skulle sluta i att man fick med sig en 5-2-ledning till returen i Madrid om ett par veckor.

I La Liga har man två raka segrar och dessförinnan spelade man hem klubblagsmästerskapet i Marocko. Känslan bör således vara mycket god i Real Madrid-lägret inför den här derbybataljen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnål historik

Atletico de Madrid är inte längre någon direkt utmanare om ligatiteln. Diego Simeones har tappat lite av den edge som gjorde att de kunde mäta sig och till och med slå Real Madrid och Barcelona.

I de senaste matcherna har de emellertid varit just så disciplinerade som de var under sina glansdagar. I La Liga har man endast ett mål på de fem senaste matcherna. De två senaste har man vunnit med 1-0 mot både Celta Vigo och Athletic Bilbao.

Real Madrid och Atletico Madrid möttes för bara en månad sedan i Copa del Rey och det blev en jämn tillställning på Santiago Bernabéu. Efter ställningen 1-1 vid ordinarie tid kunde Real Madrid gå ifrån till 3-1 i förlängningen.

Real Madrid gäller nu som favoriter till ett odds omkring 1.78. Det är lätt att förstå efter uppvisningen på Anfield. Samtidigt finns det alltid viss risk för ett bakslag efter den typen av urladdningar. Jag tror att Atleti kommer att kunna stå upp på ett bra sätt då de verkligen har hittat rätt i sin defensiv på sistone.

Dessa Madridderbyn brukar bli målsnåla tillställningar. Ser vi till de nio senaste mötena så har det gjorts under 2.5 mål i åtta av dessa. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos CampoBet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.90
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, lördag 25 februari
TV: 
Stream:  cmoreplay logo