Speltips, Real Madrid – Borussia Dortmund 7/12: Kan tyskarna hålla undan?

Spelbloggare Publicerat: 6 december 2016

Flera höjdarmatcher står på onsdagens Champions League-meny – och den största av dem, i alla bemärkelser, spelas mellan Real Madrid och Borussia Dortmund. Pressen är på spanjorerna och vi tror att de ska ha större chans att vinna än oddssättarna föreslår.

Sveriges bästa bonusguide: Här hittar ni spelbolagens bästa bonusar inför kvällens CL-matcher!

Gruppfinal väntar och i potten är förstaplatsen, som sedermera ska ge en gynnsammare lottning väl i slutspelet.

På pappret är det fördel för Dortmund, fastän de ”bara” fick oavgjort, 2-2, i hemmamötet mot just Real Madrid och detta eftersom spanjorerna svek totalt och inte förmådde att vinna borta över Legia Warszawa, kryss, medan Dortmund gått rent i övrigt. Två poäng skiljer dem åt och därför är det bara en hemmavinst som får vågskålen att luta över.

Gruppens parallella match står mellan Legia Warszawa, en pinne, och Sporting CP, tre pinnar. Även de spelar på sätt och vis en ”finalmatch”, då Europa League-biljetten ska fördelas.

Ettan spelas

Gillar Real Madrid chanser starkt här.

Zinedine Zidane har verkligen lyckats implementera en vinnarkultur i Real Madrid. Fastän prestationerna inte alltid är fenomenala, vägrar de förlora fotbollsmatcher just nu. Faktum är att de, alla tävlingar inräknade, fortfarande är utan förlust det här spelåret, 22 matcher spelade.

Och moralen stärktes garanterat ännu mer när Sergio Ramos skallade in 1-1-målet i den 90:e matchminuten i lördagens El Clásico.

Därtill; hemmastyrkan! I Champions League är det få konkurrenter som kan komma till Santiago Bernabéu och pressa huvudstadslaget; de kan stoltsera med åtta vunna i följd.

Dortmund är starka, i rätt bra form – men ett par klasser skiljer upp till Real Madrids nivå. Framförallt på resande fot har det funnits vissa problem när nivån på motståndet skruvats upp och så sent som 2014 förlorade man just på Santiago Bernabéu, då med 0-3. Året dessförinnan, 0-2 i baken.

Enda avbräcket för spanjorerna är på Gareth Bale. Förvisso en stjärnspelare som saknas, men i jämförelse med de skadeproblemen Dortmund kan det knappt räknas som ett – problem. Spelare som Mario Götze, Roman Bürki och Neven Subotic missar med all säkerhet matchen. Dessutom osäkert runt bland andra Erik Durm och Raphael Guerreiro.

Den raka ettan spelas till 1,91 x insatsen hos William Hill. Öppna ditt konto hos dem och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 7/12
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: