Speltips, Real Madrid – Celta Vigo 5/3: Oddssättarna oense på kortmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2016

Real Madrid och Celta Vigo bjuder upp till dans på Santiago Bernabéu under lördagseftermiddagen, 16:00, och vi klipper till på kortmarknaden där oddssättarna är helt oense.

Derbyförlusten i slutet av februari i minnet och det faktum att man hittas 12 pinnar bakom serieledande Barcelona i Primera División-tabellen – det är hjärtskärande fakta för Real Madrid, som helt och hållet kan vifta bort titeltankarna för att undvika risken till besvikelse när spelåret ska summeras. Å andra sidan lever chansen kvar i Champions League… En succé där skulle rädda alltihop.

Celta Vigo slirar runt på den offensiva tabellhalvan; saknar kontinuitet i resultaten och prestationerna, men är just nu i en bättre period. 0-0 senast mot starka Villarreal följde upp två raka vinster. Dessförinnan – en förkrossande 1-6-torsk över Barcelona. Laget parkerar på sjätteplats och det utsatta målet är att behålla en av Europa League-platserna.

Kortspelet testas

Funnit klara värdesiffror på kortmarknaden, det är i alla fall känslan. Kortlinan som är utsatt är på 5,5, varpå exempelvis 10Bet och Betrally anser att överspelet ska vara klar favorit – vi instämmer – medan Bet365 värderar möjligheterna för övern/undern som fifty-fifty.

Att det trots allt är en toppfajt – trean mot sexan – ökar såklart pulsen inför avspark. Helt annorlunda från när det är toppen mot botten.

Reals seriematcher snittar 4,7 gula kort per match, men då är det ju ofta just – toppen mot botten. Celta Vigos har ett klart högre snitt; 5,8 exakt. Huvuddomaren Jésus Gil står på 6,1~ ostskivor efter 13 matcher och har även skickat upp två röda på dessa.

Kan säkert också påverka att Gareth Bale eventuellt är tillbaka för Real. Svår att få stopp på och det är inte sällan motståndarna, och inte minst deras ytterback, behöver använda oschyssta medel för att få stopp på stjärnan.

Över 5,5 kort spelas till 1,90x.

Observera att Bet365 räknar röda kort som två i statistiken. Maxsumman för en och samma spelare är således tre.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 kort
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 5/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Madrid 1,33 williamhill logo
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Celta Vigo 9,00 betsson logo
Över 3,5 mål 1,78 redbet logo
Under 3,5 mål 2,12 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: