Speltips Real Madrid – Chelsea 12/4: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 12 april 2023

Real Madrid tar emot Chelsea i det första mötet av två i kvartsfinalen av Champions League. Matchen spelas den onsdag den 12 april 2023 med avspark kl 21:00 på Santiago Bernabéu.

Real Madrid – Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande CL-mästarna Real Madrid har inte lyckats hålla jämna steg med Barcelona i La Liga den här säsongen. I Champions League har man dock, som vanligt, levererat på högsta nivå.

I gruppspelet bjöd RB Leipzig på tufft motstånd, men i övrigt hade man inga större problem. Man vann till slut gruppen med en poäng mer än just Leipzig följt av Shakhtar och Celtic. I åttondelsfinalen stod man sedan för en imponerande insats när man besegrade Liverpool med 5-2 på Anfield i det första mötet. På hemmaplan kunde man sedan spela taktiskt och vinna med 1-0.

Den senaste veckan har Carlo Ancelottis manskap blandat och gett. I onsdags stod man för en prestation i klass med den i Liverpool då man krossade Barcelona med 4-0 på Camp Nou i Copa del Rey. Därefter föll man med 3-2 hemma mot Villarreal i ligaspelet efter att ha tappat en 2-1-ledning i slutskedet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Negativ Lampard-effekt

Chelsea har inte haft många rätt sedan Todd Boehly tog över ägarskapet. Miljarder har spenderats och tränare har kastats in och ut, men resultaten har uteblivit. Att man fortfarande är kvar i Champions League är det enda glädjeämnet just nu.

Många trodde nog Graham Potter räddade sig kvar på posten, åtminstone säsongen ut, sedan man slagit ut Dortmund i åttondelsfinalen. Då stod man för en av säsongens bättre insatser när man vann returmötet på Stamford Bridge med 2-0. Därmed vände man på steken efter att ha förlorat med 1-0 i Dortmund.

Spelmässigt var prestationerna heller inte dåliga i Potters sista matcher med gänget. Det stora problemet var att man inte lyckades förvalta de många chanser man skapade.

Inför helgens bortamöte mot Wolverhampton kom beskedet att Frank Lampard kommer att leda Chelsea den resterande delen av säsongen. Lampard-effekten blev det dock inte den önskade då man stod för en svag insats och föll rättvist med 1-0 på Molineaux.

Lampard har inga stora meriter som tränare, men en seger i återkomsten hade nog kunnat ge hela klubben boost. Nu är känslan snarare den omvända då man spelmässigt faktiskt såg ut att vara på väg i rätt riktning under Potters sista veckor.

Jag har nu väldigt svårt att se att Chelsea ska kunna rå på de regerande mästarna från Madrid. De tappade fokus i helgens möte mot Villarreal, men här lär de fullt påkopplade och då är det få lag i världen som kan mäta sig med Real Madrid. Mitt spel blir en rak etta, att Real Madrid vinner till 1.77 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 1.77
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 12 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo