Speltips, Real Madrid – Espanyol 31/1: Handikapp- och kortspel testas

Spelbloggare Publicerat: 31 januari 2016

Real Madrid fortsätter jakten på toppen och står inför en måstematch mot Espanyol när veckan ska summeras – en match vi synar två spelobjekt från.

Tre pinnar är det enda som räknas – och vi ser Real Madrids chanser som stora att lösa alla dessa med klara siffror. Bottennapp senast för tabelltrean, när man bara fick 1-1 borta mot Real Betis, och det är sällan som Real står för två prestationer lik den efter varandra, i varje fall i serien där avståndet mellan såväl toppen mot botten som toppen mot mitten är oerhört stort.

Bättre motstånd att få studsa tillbaka är svårt att hitta. Espanyol har inte vunnit på sju raka matcher, förlorat fem av dessa – flera med större siffror. Formen är katastrofal och nu skiljer så lite som fyra pinnar till det röda tabellområdet.

Gästerna har dessutom två hyfsat betydande pjäser – Víctor Àlvarez samt Gerard Moreno – avstängda medan lagets bästa målskytt i Felipe Caicedo är hittas på skadelistan tillsammans med ett par andra annars ordinarie spelare.

Enda nämnvärda avbräcket för Real Madrid är på Gareth Bale.

Hemmafacit med Zinédine Zidane vid rodret har varit fantastiskt bra för Real Madrid, som helt enkelt måste vinna här. 5-0 mot Deportivo La Coruna och 5-1 mot Sporting Gijón är siffror som imponerar. De offensiva pjäserna har fått mindre strikta roller och det verkar passa bra i matcher som denna.

Och ja, de sju senaste inbördes matcherna har alla slutat i vinst för Real. De tre senaste med 6-0, 4-1 samt 3-0.

Spelar Real Madrid -2,5 mål (asian handicap) till 1,84x hos 10Bet.

Kortsnålt att vänta?

Lite i hand med tanken om matchen – att det blir en odramatisk batalj, där siffrorna skjuter i höjden, talar också för en annan sak – snålt med kort.

Leder Real Madrid med större siffror närmare slutet, då är det förstås inte så att Espanyolspelarna kommer ta de taktiska korten eller försöka hålla motståndarna borta från målchanser till vilka medel som helst. Av stor vikt att spelarna inte samlar på sig onödiga kort.

Kortlinan är på 6,0 – undertecknad hade hellre velat se den på 5,0 om jag haft den hedervärda titeln oddssättare. Statistiken visar på det fenomenet, när matcherna leds stort skickas sällan korten upp hur som helst, och snittet i Real Madrids hemmamatcher är på så lite som 4,1 ostskivor. Espanyols bortastatistik är på 5,5.

Huvuddomaren Alejandro Hernández är en rätt schysst domare i en annars impulsiv och aggressiv domarkår. Brukar ofta cirkulera runt där linan är satt…

Under 6,0 kort – endast ostskivorna inräknade – spelas till 1,76x hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Real Madrid -2,5 mål (asian handicap)
Under 6,0 gula kort
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, söndag 31/1
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Madrid 1,11 williamhill logo
Oavgjort 12,00 mybet logo
Espanyol 28,00 betsafe logo
Över 3,5 mål 1,68 redbet logo
Under 2,5 mål 2,25 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: