Speltips, Real Madrid – Granada 7/1: Toppen mot botten – men tajt ändå?

Spelbloggare Publicerat: 6 januari 2017

Redan 13:00 bjuds det på lördagens första Primera División-batalj när serieledande Real Madrid tar emot nästjumbon Granada på Santiago Bérnabeu. Proppen ur? Vi är inte så säkra på den saken.

Toppen mot botten.

Någon plump i protokollet här och där, men Real Madrid har ändå visat klassen under spelåret och det är helt rättvisande att de hittas ovanför ärkerivalen Barcelona, också den främste – enda? –, utmanaren om titeln. Försprånget är på tre poäng med en match mindre spelad, alltså denna.

Granada kämpar på nere i botten av tabellen. Materialet är tunt och när Sevilla värjdes undan med 2-1 i december förra året, var det den första inkasserade trean och är alltjämt det – 16 matcher in i serien. Nio pinnar har skramlats ihop totalt och med det är man nästjumbo med en trea upp till säker mark.

Cristiano Ronaldo och Karim Benzema väntas komma tillbaka in i startelvan efter att ha vilats i veckans cupfajt mot Sevilla, vilken vanns med 3-0. Gareth Bale är fortfarande skadad, liksom Pepe och därtill är Sergio Ramos avstängd.

Gästernas kanske viktigaste pjäs ur offensiv synvinkel, Mehdi Carcela, är otillgänglig då han är borta och spelar i Afrikanska mästerskapen. Vilka hot finns då framåt?

Tillknäppt att vänta?

Det här är såklart en sådan typ av match Real Madrid kan vinna med rena tennissiffrorna, men överdriver spelbolagen inte målmöjligheterna något?

I matcherna före uppehållet steppade Granada upp flera nivåer – speciellt defensivt. Mindre hönsgård och mer kontrollerat försvarsspel bäddade också för en del positiva resultat, trots att truppen i Primera División-mått mätt är tunn.

Här ska försvarsmuren ställas upp och det kan säkert dröja innan Real Madrid hittar nycklarna för att komma förbi. Tio raka matcher för Granada har klivit under 4,5 mål och mot exempelvis Barcelona i slutet av december stod man upp väl, förlorade bara med knappa 0-1.

Kan vara svårt för de större jättarna att hitta rätt direkt efter ett uppehåll också. Tar tid innan maskineriet på allvar tar fart?

Gareth Bale missar matchen för Real Madrid – i min bok är han minst lika viktig som fixstjärnan Cristiano Ronaldo – och även om man får städa om i backlinjen, borde Granada kunna hållas koll på. Hotet blir även mindre utan Mehdi Carcela.

Som Sladjan förutspår i sitt speltips – Granada åker på en hedersam förlust? 2/3-0?

Under 4,5 mål spelas till 1,87 x smeten hos Betsafe, som ni får en unik välkomstbonus hos, via oss – på 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, lördag 7/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: