Speltips Real Madrid – Las Palmas 27/9: Studsar tillbaka

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2023

Real Madrid gästas av nykomlingen Las Palmas i den sjunde omgången av La Liga. Matchen spelas onsdag den 27 september 2023 med avspark kl 19:00 på Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid – Las Palmas

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Läget såg ljust ut för Real Madrid inför söndagens derby mot Atletico Madrid. Fram till dess hade man radat upp sex raka segrar, men här skulle man komma att bli nedplockade på jorden. I defensiven bjöd man rivalerna på alltför mycket och redan efter knappa tjugo minuter hade man hamnat i ett 2-0-underläge. Därefter kunde Atleti spela på resultatet och till slut vinna med 3-1.

Fram till derbyt hade det sett lovande ut för Real Madrid, men insatsen i helgen gör att man kan se på de övriga matcherna med mer kritiska glasögon. De fyra senaste segrarna var samtliga knappa uddamålsvinster och det mot mindre meriterat motstånd i form av Celta, Getafe, Real Sociedad och Union Berlin. Därtill kan man argumentera för att det är Jude Bellingham, snarare än laget, som vunnit matcherna åt Real Madrid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skilda ingångsvärden

Las Palmas lyckades, med knapp marginal, knipa andraplatsen i Segunda Division förra säsongen och tog sig därmed tillbaka till La Liga.

Som väntat har omställningen till högstaligan varit en prövning för Garcia Pimientas manskap. Inför helgens hemmamöte mot Granada hade man fortfarande inte vunnit någon av de fem inledande matcherna. Därtill hade man endast gjort ett enda mål då samtliga deras matcher varit anmärkningsvärt målsnåla.

Målsnålt blev det även i bottenmötet mot Granada och vis ställningen 0-0 fick Las Palmas mittback Mika Marmol syna det röda kortet. Trots det lyckades man hålla spelet uppe och på tilläggstid kunde man även trycka dit ett mycket viktigt segermål.

Vi har nu att göra med två lag som kommer med helt olika känslor efter helgens omgång. Real Madrid lär vara revanschsugna efter derbyförlusten och det tror jag inte kommer gynna Las Palmas. Samtidigt har nykomlingen varit väldigt svåra att få hål på medan Real Madrid i Vinicius Juniors frånvaro har varit alltför beroende av Bellinghams målskytte.

Förutsättningarna gör att jag lutar åt att Las Palmas kommer att hålla ihop det på ett bra sätt, men att Real Madrid gör vad som krävs för att ta tre poäng. Mitt speltips blir att Real Madrid vinner samt att det görs under 3.5 mål till 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid & under 3.5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 26 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo