Speltips Real Madrid – Liverpool 15/3: Redan avgjort?

Martin Efvergren Publicerat: 15 mars 2023

Real Madrid leder med 5-2 inför returen mot Liverpool i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas onsdagen den 15 mars 2023 med avspark kl 21:00 på Santiago Bernabéu.

Real Madrid – Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det första mötet mellan Real Madrid och Liverpool på Anfield blev en rätt udda fotbollsmatch. Det bjöds på mycket, både underhållning och målvaktstavlor och till slut kunde gästerna åka hem med en förkrossande 5-2-seger. Det i en match där Liverpool började piggt och hade en 2-0-ledning redan efter en kvart.

Sedan den urladdningen har dock Real Madrid åkt på ett par bakslag. Man kryssade i de två efterföljande ligamatcherna och däremellan föll man hemma mot Barcelona i Copa del Rey.

I lördags kunde man emellertid studsa tillbaka då man besegrade Espanyol hemma med 3-1. Poängtappet på sistone gör dock att man nu är hela nio poäng efter Barcelona i tabelltoppen. Därtill saknades Benzema senast och det återstår att se om han kommer till spel här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool måste driva på

Efter 5-2-krossen i det första mötet var det en del som menade att det var spiken i kistan för Liverpools framgångsera under Jurgen Klopp. Riktigt så definitivt är det nog inte, det visade Liverpool om inte annat när man två matcher senare körde över Manchester United med 7-0.

I lördags var man så åter tillbaka på ruta ett då man stod för en plattmatch borta mot Bournemouth. Offensiven såg krampaktig ut och man föll, mer eller mindre, rättvist med 1-0 efter att Salah bommat en totalt misslyckad straff.

Liverpool anno 2023 är med andra ord ojämna och svårbedömda. Något liknande det man presterade mot Man United ska till för att man ska kunna vända det här dubbelmötet.

Hursomhelst blir det upp till Liverpool att försöka få liv i den här matchen. Real Madrid lär inte vilja driva upp tempot och får de som de vill kan det bli en mindre händelserik match. Med tanke på den erfarenhet som finns hos de regerande CL-mästarna har jag svårt att se att de kommer darra på manschetten.

Ett tidigt Liverpool-mål kan förstås förändra det mentala spelet, men jag tror att sannolikheten är stor att gästerna istället blottar sig bakåt i sin iver att gå framåt. Mitt spel blir därför Real Madrid 0 (asian handicap) till 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid 0 (asian handicap)
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 15 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo