Speltips Real Madrid – Osasuna 6/5: Cupfinal

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2023

Real Madrid och Osasuna gör upp i finalen av Copa del Rey. Matchen spelas lördag den 6 maj 2023 med avspark kl 22:00 på Estadio Olimpico i Sevilla.

Real Madrid – Osasuna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid är inne i ett tätt matchande som beror på det faktum att man tagit sig fram till den här finalen av Copa del Rey samt att man också har ett dubbelmöte mot Manchester City i Champions League att se fram emot.

I La Liga har man inte längre lika mycket att spela om och det har säkerligen bidragit till de sämre prestationerna på sistone. I tisdags lyckades man inte få hål på Real Sociedad då man föll med 2-0 i det bortamötet. En starkt bidragande orsak till det var att man fick Carvajal utvisad med en halvtimme kvar av matchen.

Därmed har man förlorat sina två senaste bortamatcher i ligaspelet. Det gör att avståndet upp till serieledarna Barcelona är hela tretton poäng med fem ligamatcher kvar att spela.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid delar inte med sig

Osasuna har en fin säsong bakom sig och med deras förutsättningar vore det en bragd om de kunde kröna det hela med en cuptitel. I semifinalen gick man en tuff batalj över två matcher mot den baskiska lokalrivalen Athletic Bilbao. Osasuna gick segrande med totalt 2-1 och nu väntar så en än tuffare uppgift i finalen av Copa del Rey.

Arrasates manskap visade emellertid att man kan mäta sig med de allra bästa i veckans bortamöte mot Barcelona. Trots att man fick Jorge Herrando utvisad redan efter en knapp halvtimme lyckades man ge Barca en rejäl fight. Det räckte dock inte hela vägen då hemmalaget kunde sätta avgörande 1-0 i slutminuterna.

Real Madrid och Osasuna har mötts två gångar i ligan den här säsongen och det har varit jämna matcher. I höstas slutade det 1-1 på Santiago Bernabéu och i Pamplona i februari vann gästande Real Madrid med 2-0. Historiskt sett är det dock klar fördel Real Madrid. Senast Osasuna besegrade Real Madrid var 2011. Sedan dess har man spelat 18 matcher av vilka Real Madrid vunnit tolv och sex stycken slutat oavgjort.

Real Madrid gäller nu också som stora favoriter inför den här cupfinalen som spelas i Sevilla. Ett rakt spel på favoriterna ger omkring 1.35 gånger insatsen.

Carlo Ancelottis manskap har dock blandat och gett en del på sistone och redan på tisdag väntar det första mötet mot Manchester City i Champions League. På skadelistan finns Alaba och Modric, men Benzema som vilades senast lär vara tillgänglig för spel.

När en titel står på spel ska det mycket till för att Real Madrid ska dela med sig. Jag tror att Osasuna kommer att slita som djur men att det trots det kommer att sluta som det oftast brukar – att Real Madrid ror hem pokalen. Mitt spel blir att Real Madrid vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.12 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid & under 3.5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 6 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo