Speltips, Real Madrid – Roma 18/7: Oddsen missvisande

Spelbloggare Publicerat: 17 juli 2015

Flera storklubbar i Europa inleder sina försäsonger under helgen. I International Champions Cup bjuder Real Madrid och Roma upp till kamp. Melbourne är platsen och vi anser att ena sidans favoritskap blivit överdrivet stort.

OBSERVERA! Avsparken är redan 11:00.

Spanska serietvåan mot italienska ditot. Ett relativt hett möte väntar med andra ord och det är dessutom en repris på fjolårets vänskapsmatch i samma cup – då vann Roma med ett mål mot noll i Texas.

Det är, just nu, två inte jätteförändrade trupper från förra året. Stommarna är kvar och nu handlar det om att få spets på grejerna. Real Madrid har fått in tränaren Rafael Benítez, senast i Napoli, och förhoppningarna på honom – att få resultat – är stora. Trots en semifinalplats i Champions League och andraplats i Primera División var man oerhört missnöjda med resultaten i fjol – Real Madrid ska vara en vinnarklubb. Punkt.

Känslan är att Roma inte värvat tillräckligt bra för att kunna utmana Juventus i Serie A-toppen även detta år. En spelare man dock ska hålla ögonen öppna på är Iago Falqué som köpts in från Genoa, där han gjorde succé med 13 mål på 32 matcher förra året – detta efter flera år av utlåningar och brist på speltid.

Flera faktorer talar för Roma

Minns ni Real Madrids försäsong förra året? Om inte – den var i alla fall mardrömslik. Fem av fem matcher slutade i förlust, varav tre av dessa var i International Champions Cup. Det var inte heller så att motståndet var av den tuffaste kalibern – tre av dem var från Serie A – och mot just Roma förlorade man med 0-1.

Rafael Benítez hoppas nu kunna se till att få en bättre uppladdning inför spelåret som följer – men jag har svårt att se han få någon sprudlande start. Hans filosofi ska implementeras och förändringar är sannolikt att vänta i spelidén – att man då ska inleda med att köra över Roma känns inte så troligt.

Real är bättre än Roma, det går inte att argumentera emot – men alltför mycket ska inte skilja mellan lagen. Italienarna bör kunna följa med i tempot och kunna bjuda upp till kamp. På 1×2-marknaden hade jag, om jag hade haft den hedervärda titeln oddssättare, velat skicka över någon decimal från vänster till höger.

Spanjorerna ska vara spelförande och planen som matchen ska spelas på rapporteras vara i lite halvdant skick, vilket kan sätta käppar i hjulen för dem när de ska rulla boll. Försvarande parten brukar gynnas av sämre planer.

Dessutom kan Roma vänta ett bra stöd från läktarhåll då Melbourne är en starkt italienskinspirerad stad i Australien. Staden brukar till och med kallas ”lilla Italien”.

Oavgjorda resultatet känns nära till hands och Roma +1,0 mål asian handicap (pengarna tillbaka vid uddamålsförlust) spelas till alltför höga 1,91x hos ComeOn!.

Speltips:

Speltips: Roma +1,0 mål asian handicap
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 11:00, lördag 18/7
TV / Stream:  eurosport logo unibettv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Madrid 1,57 betway logo
Oavgjort 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Roma 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,55 bwin logo
Under 2,5 mål 2,60 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: