Speltips, Real Madrid – Sevilla 9/8: Stora värdesiffror hittade

Spelbloggare Publicerat: 9 augusti 2016

Supercupfinalen är helspansk för tredje året i rad när Champions League-vinnaren Real Madrid får axla ett stort favoritskap mot Europa League-vinnaren Sevilla. Kan vi få se en skräll ikväll, månne?

Sevilla är erkända Europaexperter och har vunnit Europa League tre år efter varandra – en historisk prestation. Och dessutom var det trots att förra året i övrigt var ett praktfiasko; det tvärusla bortaspelet blev fallet i Primera División.

För att Sevilla ska kunna komma upp i nivå på nytt, krävs det att de får ihop kollektivet i år. Truppen ser faktiskt snäppet sämre ut än under det förra året efter att Krychowiak samt Gamiero lämnat för större klubbar och utmaningar.

Real Madrid, ja, de är mer eller mindre desamma – på pappret. Det är någonting som borde tala för dem; kontinuiteten. Man hoppas kunna ta revansch hemma i Spanien, vinna serien, och vid sidan om det behålla CL-titeln. I Europa höll huvudstadslaget konsekvent en fantastisk standard och det ska bli intressant att se om de kan hålla samma nivå under säsongsinledningen.

Skrällchans!

Real Madrid är den klart bättre parten av dessa två och ska förstås ses som favoriter i det här enskilda mötet, men de känns som en favorit i stor fara.

Om vi skulle bjudas på en skräll, skulle det bryta Sevillas förlustsvit i den europeiska Supercupen. Förra året föll de mot Barcelona; 4-4 stod det på resultattavlan efter 90 minuter innan katalanerna kunde skicka in 5-4 på övertid. Dessförinnan föll man mot just Real Madrid med 0-2.

Men alldeles oavsett; Sevilla brukar streta emot bra mot de större pjäserna och är fullt kapabla att vinna det här.

Och de kunde inte möta Real Madrid vid ett mycket bättre tillfälle. Faktum är att CL-mästarna saknar Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Coentrão, Kroos, Pepe och eventuellt även Benzema – flera av de absolut viktigaste pjäserna i laget.

Resultaten i vänskapsmatcherna som varit är mer eller mindre irrelevanta, men såväl Real Madrid som Sevilla har presterat och vunnit många fotbollsmatcher.

Det känns helt enkelt som att en rätt öppen fajt väntar och att vi då får 4,33 x insatsen för den raka tvåan hos William Hill är förvånande. Vi klipper givetvis till!

Saknar du ett konto hos William Hill? Öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner, rak tvåa
Odds: 4,33 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 9/8
TV:  tvsex logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: