Speltips, Real Madrid – Sporting Gijón 17/1: Tränarsuccén fortsätter?

Spelbloggare Publicerat: 16 januari 2016

Zinédine Zidane fick fart på sitt Real Madrid i sin första match vid rodret – blir det en andra storkross direkt därefter, när tredjejumbon Sporting Gijón besöker Santiago Bérnabeu?

Den bristande prestationen i 2-2-matchen borta mot Valencia var det som satte spiken i kistan – Rafael Benítez skeppades undan från sin tränarpost och istället har klubblegendaren Zinédine Zidane, som hade tränat andralaget under ett halvår, plockats in. Det i en svår situation när man hamnat på efterkälken mot toppkonkurrenterna Atlético Madrid och Barcelona.

Fransmannens första match vid rodret innebar en klar 5-0-kross över Deportivo La Coruña. En välsmakande välkomstpresent…

Medan Real Madrid slåss för titeln, slåss Sporting Gijón, som avancerade upp från andradivisionen till spelåret, för sin överlevnad i finrummet. Ynka 15 pinnar på 18 matcher sätter dem på artondeplatsen, som tredjejumbo, och hoppet upp till säker mark är på två pinnar, dock med en match mindre spelad. Men vad tyder egentligen på att man ska klara av att lösa ett poänggivande resultat här?

Acceptabelt handikappspel

En stor skillnad syntes i Zidanes första match, mot Deportivo – storstjärnorna lyste på ett helt annat sätt än de gjort de senaste veckorna. De fick friare anfallsroller samtidigt som de få offensiva hoten från Deportivo värjdes undan utan större bekymmer. 5-0 och Gareth Bale antecknades för ett hattrick, Karim Benzema för två strutar.

Givetvis återstår det att se om Zidanes idéer kommer vara lönsamma mot bättre motstånd. Mot de sämre seriekonkurrenterna kan det säkert lämna positiva besked i alla fall. Lekfullheten som visades upp senast var hur som helst en fröjd att skåda, som alltid när Real Madrids stjärnor är på humör.

Nu står ett Deportivo helt under isen på andra sidan planhalvan. En vinst, ett kryss och hela åtta förluster är deras facit på de senaste matcherna.

Gästerna saknar dessutom sin betydelsefulla mittback Bernardo Espinosa efter att han åkt på en skada i förra veckans 0-2-förlust mot Villarreal. Colombianen rapporteras missa resten av spelåret. Inte helt optimalt att behöva rotera runt i backlinjen till en match som denna.

Dubbelt betalt för Real Madrid -3,0 mål (asian handicap) köper vi.

Speltips:

Speltips: Real Madrid -3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 17/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Madrid 1,08 williamhill logo
Oavgjort 17,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sporting Gijón 41,00 titanbet logo
Över 3,5 mål 1,52 mybet logo
Under 3,5 mål 2,80 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: