Speltips, Real Madrid – Wolfsburg 12/4: Får förtroendet – trots uppförsbacken

Spelbloggare Publicerat: 11 april 2016

Efter skrällen i det inledande mötet av två mellan Wolfsburg och Real Madrid, väntar en oerhört intressant retur. Spanjorerna startar i rejäl uppförsbacke på Santiago Bernabéu – tar de sig upp för den?

Som klara favoriter i Tyskland och gigantiska sådana över hela dubbelmötet klev Real Madrid in i hetluften, men efter en 0-2-torsk efter de första 90 minuterna – är siffrorna runt fifty-fifty på marknaden över vilken sida som ska avancera vidare.

Två snabba mål, mellan matchminut 18 och 25, var det som satt Wolfsburg i den här sitsen; där de klivit upp från enorma underdogs, till att anses med stor chans att plocka semifinalbiljetten. Lite oväntat också med tanke på vilken besvikelse de varit i den inhemska serien under spelåret; är inte bättre placerade än åtta.

För Real Madrid har titelhoppet väckts till liv – från en i praktiken närmast hopplös situation, till att nu vara så lite som fyra pinnar bakom Barcelona. Så, det handlar om att hålla två bollar i luften framöver – om man hämtar in underläget och når semifinalen.

Mer eller mindre oförändrat på respektive sidas skadefront.

Trots allt – de ska ha minst 50% chans

Huruvida det var Wolfsburgspelarna som spelade på toppen av deras förmåga eller Real Madrid-ditona som var på botten – det är svårt att sia. Förmodligen en blandad produkt.

Räknar med att Real Madrid steppar upp flera nivåer nu. De ska visa vilka som är den bättre parten – och att hämta in 0-2 är allt annat än omöjligt. Snarare sannolikt med tanke på den rådande klasskillnaden.

Sedan är Wolfsburg på hemma- kontra bortaplan två helt skilda maktfaktorer. Faktum är att de, som åtta i tabellen, har näst sämst bortastatistik i hela Bundesliga medan pinnarna trillar in på löpande band på hemmaplan.

Opassande för Real att motståndarna är så pass kontringsstarka, men såvida de anfaller smart och metodiskt ska chansen att vända på den här steken ses som stor. Att det inte blir full fart framåt direkt från start helt enkelt.

Trots allt – i min bok bör spanjorerna ha minst 50% chans att lösa semifinalbiljetten och de spelas därför till dubbelt betalt hos William Hill. Rekommenderar dock att inte skruva upp insatsnivån alltför mycket.

Speltips:

Speltips: Real Madrid att avancera vidare
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 12/4
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: