Speltips Real Sociedad – Almeria 23/5: Målglada gäster

Martin Efvergren Publicerat: 23 maj 2023

Ett CL-jagande Real Sociedad tar emot Almeria i den 36:e omgången av La Liga. Matchen spelas tisdag den 23 maj 2023 med avspark kl 19:30.

Real Sociedad – Almeria

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Real Sociedad har kopplat greppet om fjärdeplatsen i La Liga och det vore en stor bedrift om man skulle ta sig till Champions League nästa säsong. Med tre omgångar kvar att spela är avståndet ner till tabellfemman Villarreal fem poäng.

I lördags ställdes man mot de redan klara ligamästarna Barcelona på Nou Camp och det var förstås en fördel för Real Sociedad att man fick den matchen i det här läget. Likväl var det starkt att man kunde ro hem tre poäng efter att man fått en drömstart då man tog ledningen i den femte minuten. Matchen slutade 2-1 till gästerna och därmed har La Real slagit både Barca och Real Madrid den här månaden.

Imanol Alguacils manskap kommer nu till det här mötet med sex raka matcher utan förlust. Efter den här matchen har man kvar att möta Atletico Madrid och Sevilla.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda har mycket att spela för

Nykomlingen UD Almeria har också de en hel del att spela för då man går för att säkra kontraktet i La Liga. Efter 35 spelade ligamatcher står man på 39 poäng, vilket ger en 13:e plats i tabellen inför den här omgången. Avståndet ner till Real Valladolid under nedflyttningsstrecket är fyra poäng.

I lördags kunde Almeria ta tre mycket värdefulla poäng sedan brassen Lazaro gjort samtliga tre mål i 3-0-segern hemma mot Mallorca. Därmed har man vunnit och förlorat varannan match om vi ser till de fem senaste. Av dessa har man vunnit tre, vilket gjort att förutsättningarna för att hänga kvar i La Liga ser goda ut när vi nu är inne på upploppet av säsongen.

Real Sociedad och Almeria möttes senast i början av januari och det var då de förstnämnda som gick segrande med 2-0 på bortaplan. När de nu möts igen gäller Real Sociedad som favoriter till ett odds omkring 1.50 gånger insatsen.

Almeria har primärt tagit sina poäng på hemmaplan medan skörden varit betydligt mer beskedlig vad gäller bortaspelet. Real Sociedad tappade en 2-0-ledning till 2-2 i sin senaste hemmamatch mot Girona, men dessförinnan hade man fyra raka hemmasegrar.

Almeria är en lurig motståndare och de har inte gått mållösa i någon av sina elva senaste matcher. Samtliga släpper de in en hel del mål och totalt är de hela La Liga målgladaste lag med ett snitt över 3 mål per match. Det har gjorts över 2.5 mål totalt i deras nio senaste matcher och jag finner anledning att tro att den sviten kommer förlängas här. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.72
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, tisdag 23 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo