Speltips Real Sociedad – Barcelona 13/1: Målspelet

Simon Pålsson Publicerat: 13 januari 2021

Det står inte så mycket på spel när Real Sociedad och FC Barcelona gör upp i den spanska supercupen onsdagen den 13 januari 2021.

Real Sociedad - FC Barcelona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Är det ett vågat påstående av mig direkt i ingressen? Att det egentligen inte står så värst mycket på spel när Real Sociedad och FC Barcelona ska spela mot varandra i spanska supercupen?

Det är en speciell turnering, som man ändå får kalla det, som man har provat på inom den spanska elitfotbollen på slutet. De fyra mest framstående lagen från säsongen innan gör upp i det som är ett slags slutspel, med två semifinaler och en final, för att kora supercupvinnarna.

Totalt meningslöst? Ja, det är min magkänsla. Men förra säsongen fick vi se ett par ganska intensiva matcher och ganska fin underhållning.

Å andra sidan var det redan då uppenbart att lagen inte prioriterar den här tävlingen, turneringen eller vad man nu ska kalla det. Åtminstone inte framför ligaspelet. Det borde vara ännu mer ett självklart faktum den här säsongen med tanke på hur säsongsinledningen har sett ut.

Real Sociedad öppnade säsongen urstarkt och såg ut att slåss om en ligatitel, men en svag trend från december månad och framåt gör att man snabbt har tappat i kraft. Det känns som att Real Sociedad behöver allt sitt fokus för att kunna vända på den trenden.

FC Barcelona öppnade säsongen väldigt svagt, halkade efter direkt och hade interna stridigheter att försöka hantera. Nu har man klättrat uppåt i tabellen igen, men det är inte mycket mer än så att hurra för i det här laget. Det känns som att deras huvudsakliga fokus inte ligger på spanska supercupen.

Avslappnat möte

Det är fortfarande en hel dos med rivalitet som ska till inför den här matchen och med tanke på att man gärna visar sig bättre än motståndarna kommer varken Real Sociedad eller FC Barcelona att bara lägga sig ner för att dö här. Lite mer stolthet än så finns det i lagen.

Men jag tror inte att det finns samma uppenbara rädsla att göra bort sig, att släppa in mål eller att förlora. Det borde rimligen öppna för en målrikare tillställning, en lite mer avslappnad sådan.

Real Sociedad kommer till spel utan Aihen Munoz som är avstängd, medan Luca Sangalli fortfarande är skadad. David Silva närmar sig spel, och det gör även Aritz Elustondo och Miguel Angel Moya. Min gissning är att alla vilas ändå.

I bortalaget är Gerard Pique, Phillippe Coutinho, Sergi Roberto och Ansu Fati alla borta med skador inför matchen.

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,71 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 13 januari 2021
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: