Speltips, Real Sociedad – Barcelona 19/1: Traditionens makt är stor

Spelbloggare Publicerat: 18 januari 2017

Traditionens makt är stundtals stark i fotbollens värld – och vi trycker på den när Real Sociedad tar emot Barcelona på Anoeta, vilket blivit till en mardrömsplats för katalanerna. Skrällbud deluxe?

Vilken kvartsfinal…

Det är ju som upplagt för en fotbollsfest. Primera División-femman Real Sociedad, som aldrig tycks förlora hemma mot ett underpresterande Barcelona på plats tre. 180 minuter ska avverkas innan en vinnare är korad – och det här är väl bra mycket mer öppet än oddssättarna vill få det till?

Real Sociedad har varit fantastiskt bra det här spelåret och är uppe på en fantastiskt fin femteplats, med endast två pinnar till Atlético Madrid, som då har kvalbiljetten mot Champions League i famnen, ovanför. Räcker det ända in i kaklet för Sociedad, eller faller de ihop sinom tid?

Gästerna för kvällen, Barcelona, har inte förmått att nå upp i den standard de haft de senaste åren. De är bara trea i Primera División och har till toppen av kullen och ärkerivalen Real Madrid två pinnar med en match mer spelad. Sevilla hittas däremellan.

Kan inte vinna på Anoeta

Nu må Real Sociedad haft en del skadeproblem och därtill missar även Carlos Vela matchen, som det verkar. Trots detta borde de ses med oerhört bra chans att lösa ett positivt hemmaresultat att spela på till returen.

Uppenbart är det att cupen är av stor betydelse för Sociedad. De skrällde och skickade ut Villarreal efter 3-1 hemma och 1-1 borta i den förra rundan – och står stärkta med både det och positiva resultat i Primera División.

Undertecknad litar inte alls på Barcelona, trots en klassisk ”proppen ur”-match mot Las Palmas senast. 5-0 och tre färska pinnar in. De känns instabila, inte minst på bortaplan och Anoeta är, som nämnt, en mardrömsarena.

Inte en enda av de åtta senaste inbördes mötena på Anoeta har Barcelona förmått att vinna. Fem av dessa har slutat i hemmavinster. Senast i slutet av november drabbade de samman på arenan och att Barcelona lyckades kvittera till 1-1, också slutresultatet, var helt missvisande. Katalanerna var mer eller mindre helt utspelade – från första till sista minut.

Det vore inte helt fy skam om Barcelona ”bara” förlorade med uddamålet här, likt i den förra rundan mot Athletic Bilbao, då de har alla möjligheter att vända på siffrorna på Camp Nou. Offrar inte alltför mycket vid exempelvis 0-1/1-2 i baken?

Real Sociedad +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till massiva 4,50 x insatsen hos Unibet, som ni låser upp en 1 000-kronorsbonus hos via denna länk!

Speltips:

Speltips: Real Sociedad +0 mål
Odds: 4,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:15, torsdag 19/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: