Speltips, Real Zaragoza – Las Palmas 17/6: Känslofylld play off-final

Spelbloggare Publicerat: 17 juni 2015

En Primera División-biljett är i potten när Real Zaragoza och Las Palmas drabbar samman i play off-final. Det första av två möten spelas på Estadio de La Romareda, varifrån vi tycker att oddssättarna är fel ute på målmarknaden.

I serien hamnade Las Palmas på fjärdeplatsen och ställdes ut som en av de största favoriterna att vinna kvalet, vilket fallet fortfarande är: de står i 1,67 och Zaragoza i 2,20x inför den första matchen.

Real Zaragoza å andra sidan, de plockade den sista kvalplatsen med extremt små marginaler och ansågs inte ha speciellt stor möjlighet att avancera förbi tredjeplacerade Girona. Bra började det inte heller; hemmamötet förlorades med 0-3 och man stod för en historisk vändning efter en 4-1-seger på bortaplan.

Även Las Palmas dubbelmöte mot Real Valladolid blev en nagelbitare och även de gick vidare på fler gjorda bortamål efter resultaten 0-0 och 1-1. Fyra röda kort kastades upp, två stycken i vardera match. Det var en känslodusch på såväl planen och läktaren.

På tal om känsloduschar och sinnessjuka matcher. Säsongens första inbördesmöte dessa två emellan var kanske årets i fotbollseuropa. Det slutade 5-3 i Las Palmas favör, tre spelare blev utvisade i samma sekvens, spelare viftade runt hejvilt och en supporter avled tragiskt till följd av en hjärtattack på läktaren. Sånt som bara kan hända i Sydamerika, kunde man tro.

Vad som helst kan hända

Det är inte vilket möte som helst med andra ord, inte bara av den anledningen att en Primera División-biljett står på spel. En tändande gnista och det här kan spåra ur fullständigt, förhoppningsvis på rätt sätt.

Mål, tänker jag. Real Zaragoza är fullständigt omöjliga att veta var man har. De kan bjuda på klassfotboll lika väl som de kan falla totalt platta. Det kan bli fantastiska målbataljer lika väl som det kan bli tillknäppt och målsnålt.

Oddssättarna värderar underspelet vara klar favorit på mållinan. I min bok kan det här sluta 0-0 lika väl som 3-3. Hade velat justera oddsen en hel del på linan, just av den anledningen att matchbilden kan formas hur som helst.

Båda lagens matcher snittade 2,8~ mål i seriespelet och båda Zaragozas play off-matcher bjöd på minst tre mål. Las Palmas, båda under däremot.

Värden har en del nyckelspelare osäkra för spel, däribland den interna skytteledaren Borja Báston, men han var även borta i samband med semifinalen – då blev det ändå målfester. Gillar att vi får 2,50x för över 2,5 mål starkt. Synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, onsdag 17/6
TV / Stream:  Visas inte på TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Zaragoza 2,55 comeon logo
Oavgjort 3,20 ladbrokes logo
Las Palmas 3,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,50 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,57 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: