Speltips, Rennes – Caen 11/12: Korten faller som löv?

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2015

Fransk fredagsfotboll står på fredagsmenyn – det handlar om mittenplacerade Rennes och storskrällen Caen, vilka bör kunna bjuda på en hård fajt på Roazhon Park.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Rennes är stabila i de flesta bemärkelser; sticker inte ut i varken offensiv eller defensiv balans, hittas precis i mitten av tabellen och har tillsammans med Lille kryssat flest matcher i hela serien, i 8 av 17. Ganska väntat? Jo. Det här är klassiskt mittenmaterial.

Kryssen har radats upp på sistone och nu senast fajtade man till sig en pinne borta mot Saint-Ètienne trots att man under perioder var oerhört tillbakatryckta. En moralhöjande insats, men å andra sidan var det också den fjärde raka matchen utan vinst.

Caen har sprudlat desto mer och är faktiskt trea i tabellen, tio platser ovan där man landade under fjolåret – och tippade på den undre tabellhalvan var man även inför detta spelår. En storskräll även om man lär få det svårt att hålla samma nivå uppe till slutet.

Fin form har de också, Caen. Dock åkte man på en reaktion senast, när man förlorade med 1-2 hemma mot Lille – huruvida det var rättvist eller ej kan däremot diskuteras. Blir intressant att se hur man reagerar på det.

Kortlinan låg

Inte speciellt intresserad av spelobjekten på resultatmarknaderna; möjligt att Rennes blivit lite stora favoriter möjligen och det kan vara på sin plats att investera i en skrällpollett, men när värdet känns så klart på andra håll undviker vi det.

Det är kortmarknaden som får oss intresserade. Vissa spelbolag ställer ut en 4,5-lina medan Bet365 pressar ner den med en fem decimaler med oddsen hyfsat jämn fördelade på över- och underspelet. Mycket möjligt att de justerar den till närmare avspark.

Har en känsla av att det här kan bli en match med två parter som vill greppa taktpinnen direkt, vilket bäddar för hård mittfältskamp och det i sin tur för – kort. En vara det varit gott om när i båda lagens senaste matcher.

Statistiken i Rennes senaste matcher: 5, 6, 10, 6 – och i Caens: 5, 2, 9, 4. Sex stycken över linan, en på den och en under. Klar statistik som talar för överspelet. Nu kan det dessutom vara ett smått uppretat bortalag som kommer till spel efter den snöpliga torsken senast…

Mer passande domare för uppgiften när man sitter på ett överspel kan knappt önskas – Johan Hamel brukar sällan tveka på att höja upp korten ur fickan vid behov, både ost- och tomatskivor. Statistiken i hans senaste matcher är: 4, 12, 7, 3, 9, 3, 7, 1, 12, 7, 4, 9. Tre under linan, en på och åtta över.

Över 4,0 kort (asian handicap) – insatsen tillbaka vid fyra – spelas till 1,83x hos Bet365.

Observera att Bet365 rättar ett rött kort som två i statistiken. Maxsumman för en och samma spelare är således tre stycken.

Speltips:

Speltips: Över 4,0 kort (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 11/12
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rennes 2,25 betsafe logo
Oavgjort 3,30 mybet logo
Caen 3,60 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,70 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: