Speltips, Rennes – Marseille 3/12: God målpotential

Spelbloggare Publicerat: 3 december 2015

Det har bjudits på målfester i såväl Rennes som Marseilles matcher den senaste tiden. Fortsätter det likadant när de drabbar samman på Roazhon Park?

Fyra förra året, tippade upp i toppen även till denna upplaga av Ligue 1 och just nu nära en slutspelsbiljett i Europa League. Det är uppenbart att det finns kvalité i Marseille, men den usla seriestarten har satt dem i en prekär situation när 16 matcher är avverkade.

Maskineriet har dock börjat ta fart. Blivit allt bättre med tiden och fem av de sju senaste matcherna har vunnits, Europa- och seriespel inräknat – ändå hittas man fortfarande på den undre tabellhalvan, elfteplatsen.

Rennes kan och är förstås mer nöjda med vad som presterats hittills. Två platser och tre pinnar ovanför just Marseille är man. Eftersom de flesta konkurrenter på den övre tabellhalvan redan avverkat den 16:e omgången skulle man vid händelse av en trea ta ett rejält hopp upp i tabellen och landa en pinne under fjärdeplacerade Lyon.

Flera målfester på sistone

Ett stort bekymmer för Rennes de senaste veckorna har varit hemmaspelet – positiva besked har å andra sidan lämnats av Marseille i bortaspelet. De förstnämnda har inte lämnat en enda av de fem senaste matcherna på Roazhon Park som vinnare och Marseille radat upp tredje vinster efter varandra på resande fot.

Är trots dessa trender inte helt nöjd med oddsen i spelen till Marseilles favör. Mer intresserad av ett spelobjekt på målmarknaden.

Efter uppehållet har båda parternas matcher bjudit på stora målfester, i underhållande och öppna tillställningar. Rennes har löst 2-2 mot både Bordeaux och Reims medan Marseille i återstarten vann med 2-0 borta över Saint-Ètienne – rapporter talar dock om att det mycket väl hade kunnat målats åt båda håll – och den matchen följdes upp av 2-1 mot Groningen, innan nu senast när man spelade 3-3 mot Monaco.

Inte helt stabilt i defensiven, desto bättre besked framåt.

Fortsatta skadeproblem för Rennes, hyfsat jämnt i defensiv/offensiv balans. Anfallaren Giovanni Sio är avstängd, men sett till hur iskall han varit på sistone undrar man på om det verkligen är ett minus. Mållös i sju raka matcher är han. Bra truppbesked för Marseille.

Mål har det blivit åt båda håll i fem raka identiska matcher – och även denna batalj borde ha en bra chans att bli underhållande…

BLGM – ja till 2,14x plockas.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 3/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rennes 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,20 titanbet logo
Marseille 2,50 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 mybet logo
Under 2,5 mål 1,65 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: