Speltips, Rennes – Saint-Ètienne 4/1: 1×2-spel faller i smaken

Spelbloggare Publicerat: 4 februari 2016

Rennes har stora problem att vinna på hemmaplan – Saint-Ètienne dito på bortaplan. Det får oss att landa i en stark på krysstanke.

Skiktet bakom dominanterna Paris Saint-Germain är fortsatt uppseendeväckande jämnt i Ligue 1 och vissa av klubbarna på den undre tabellhalvan är alltjämt relevanta att tala i Europabiljettsdiskussionen.

Och därmed är även de här två parterna det. Åttondeplacerade Rennes har, med en match mindre spelad än alla konkurrenter ovan, tre pinnar upp till fyran Angers och Saint-Ètienne, som alltså hittas på den undre tabellhalvan, bara fyra. Mer av en sexpoängsbatalj kan vi inte få. Oerhört betydande pinnar i potten.

Krysset nära till hands

Rennes har fatala problem att vinna sina hemmamatcher och Saint-Ètienne sina bortamatcher. Landar därför i en stark krysstanke på Roazhon Park. Det borde kunna bli en jämn och tät batalj.

Problem på truppfronterna för båda parter. En del skador för Rennes och försvarspjäsen Fallau Diagné är avstängd medan även Saint-Ètienne har ett flertal försvarsspelare borta och anfallaren Romain Hamouma likaså.

Att vara spelförande behöver inte betyda fördel för Rennes – de brukar faktiskt ha svårt att föra danserna. Med ett stort bollinnehav kombinerat med uddlöshet innebär ofta att matcherna blir tillknäppta och tajta. Fem av elva har slutat oavgjort i serien.

Nu möter man dessutom ett Saint-Ètienne med stora problem på resande fot – 3-1-7 står resultatraden i och så lite som åtta mål har man kunnat mäkta med på dessa. Kan bara försvarsspelet hållas ihop, trots de flera defensiva avbräcken, ska absolut en pinne kunna knipas från på Roazhon Park.

Generellt brukar kryssen kunna vara lönsamma, inte minst när lag som Rennes är inblandade i historierna. Spelar det oavgjorda resultatet till acceptabla 3,20 – en utgång av matchen båda parter borde vara hyfsat nöjda med.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 4/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rennes 2,30 mybet logo
Oavgjort 3,20 titanbet logo
Saint-Ètienne 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,45 mybet logo
Under 2,5 mål 1,62 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: