Speltips Roma – Benevento 18/10: Jämnare än väntat

Martin Efvergren Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Filippo Inzaghis Benevento är en intressant nykomlingen men mot Roma på bortaplan är man hårt nederlagstippade. Jag finner dock anledning att tro att man kommer kunna stå upp ganska bra mot Romas ålderstigna offensiv.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Roma åkte på en rejäl propp då man föll med hela 3-0 mot Verona i premiären. I de två senaste matcherna har man dock repat sig och när man nu tar emot nykomlingen Benevento är man skyhöga favoriter enligt oddssättarna.

Efter den svaga insatsen i premiären höjde man sig rejält då Juventus stod för motståndet i den andra omgången. Roma hade en 2-1-ledning i paus men Cristiano Ronaldo kunde utjämna med ett klassmål i andra halvlek. Det var dock ett steg i rätt riktning för Paulo Fonsecas manskap och senast tog man sin första seger då Udinese bortabesegrades med 1-0.

Nu väntar så ett Benevento som svarade för en imponerande säsong i Serie B som gav dem en säker biljett till Serie A. Man vann serien i överlägsen stil, hela 18 poäng före tvåan Crotone och om det är någon av årets nykomlingar som ska kunna mäta sig med de bästa i Serie A så är det Benevento.

Mäta sig med de bästa kunde man dock inte riktigt göra då man förlorade mot Inter med hela 5-2 i den andra omgången. Men bortsett från den matchen så har man verkligen visat att man är att räkna med.

I premiären besegrade man Sampdoria med 3-2 och senast kunde man på ett kontrollerat sätt spela hem en 1-0-seger mot Bologna. Därmed har man sex poäng efter tre omgångar, vilket är två poäng mer än Roma.

Benevento har dragit lärdom

Filippo Inzaghis Benevento är onekligen en spännande nykomling och det ska bli intressant att se hur väl man kommer kunna stå upp i den här svåra bortamatchen i huvudstaden.

Mot Inter hade man hamnat i ett 0-3-underläge efter en halvtimme och utifrån den matchen har man nog dragit en del lärdomar. Mot Bologna senast var man mindre naiva och mer disciplinerade i sitt försvarsspel och det kommer man sannolikt satsa på att vara även i den här matchen.

Benevento har släppt in en hel del mål under säsongsinledningen men ser vi till förra säsongen så är det defensiven som är lagets, kanske, främsta styrka. Man släppte då bara in 27 mål på 38 matcher, vilket var överlägset bäst i Serie B.

Roma är klara favoriter här då en hemmaseger står i cirka 1.30 men frågan är om man är tillräckligt bra för att köra över ett lag som Benevento. Min bedömning är att Roma är för stora favoriter.

Båda lagen kommer från varsina 1-0-segrar där man framförallt vann tack vare en solid defensiv. Romas ålderstigna anfallstrio bestående av Dzeko, Pedro och Mkhitaryan som startade senast har totalt bara gjort ett mål så här långt och bör inte vara en omöjlig uppgift att hantera för Benevento-försvaret.

Oddssättarna lutar tydligt åt att det kommer göras en hel del mål i den här matchen men jag finner ett klart spelvärde i motsatsen. Jag tror att Benevento kommer att kunna stå upp ganska bra här och inte bjuda Roma på några större ytor. Därför blir mitt spel att det kommer göras färre än 3.5 mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.63
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, söndag 18 oktober 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: