Speltips, Roma – Fiorentina 4/3: Målspelar till dubbelt

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2016

Två offensiva parter ställs mot varandra i Serie A – Roma och Fiorentina. En öppen matchbild borde vara att vänta och då landar vi i en rätt enkel slutsats…

Luciano Spalletti har varit en positiv injektion i Roma sedan han kom till klubben under januari månad. Den rutinerade tränaren har just nu fört laget till sex raka fullpottare i serien. Däremellan blev det en torsk i Champions League, men det mot självaste Real Madrid. Ska inte finnas alltför mycket att sätta emot där.

Bortsett från fiaskot i Europa League, har även Fiorentina visat gott gry på sistone. Formraden står i 4-3-0, vilket nu fört dem upp till fjärdeplatsen på samma antal poäng som just Roma, 53 stycken, men med sämre målskillnad. Exakt fem pinnar skiljer såväl upp till tvåan Napoli som ner till femman Inter.

De Rossi är alltjämt skadad för Roma och för Fiorentina är anfallaren Zarate avstängd – annars bara positiva besked.

Överspelet borde vara favorit

Den offensiva spelstilen sitter i respektive lags hjärta. Trupperna är uppbyggda på så vis, även fast Fiorentina möjligtvis är lite mer balanserade.

Roma är, som nämnt, i kalasform och en av de offensiva pjäser som imponerat allra mest på sistone, är den forne stortalangen tillika nyförvärvet Stephan El Shaarawy; han har stått för fyra baljor på fem spelade matcher och bidrar med såväl fart som teknik.

Men det finns fortfarande stora brister i defensiven och ett kontringsstarkt Fiorentina bör kunna utnyttja det på ett effektivt sätt. Fyra raka seriebataljer har bjudit på minst tre mål för Roma och för Fiorentina; tre av de fem senaste. De två senaste inbördes matcherna likaså.

Eftersom det är en sexpoängsfajt och att en CL-biljett i längden står på spel, är det förstås så att båda parter kommer jaga trean. Tror inte att Fiorentina kommer till Stadio Olimpico med tanken om att de är nöjda med en pinne på förhand.

I min bok är det självklart att överspelet ska vara hyfsat stor favorit kontra underspelet på 2,5-målslinan, men oddssättarna håller inte med och dukar upp hela 1,975 x smeten för övern – då klipper i alla fall jag till.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,975 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 4/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Roma 2,10 williamhill logo
Oavgjort 3,50 titanbet logo
Fiorentina 3,85 mybet logo
Över 2,5 mål 1,975 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,93 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: