Speltips Roma – Frosinone 1/10: Pressat hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 1 oktober 2023

Vi avslutar söndagen med ett ångestladdat möte mellan de krisande Roma och nykomlingen Frosinone.

Roma - Frosinone

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tidningarna i Rom har prytts av svarta rubriker då Roma bara har lyckats skrapa ihop fem poäng från de sex inledande omgångarna. De låg till en början åtminstone ovanför sin krisande stadsrival Lazio i tabellen men efter en blytung 1-4 förlust mot Genoa senast så kan de inte ens trösta sig med det.

José Mourinho har blivit rejält ifrågasatt efter deras oerhört svaga säsongsinledning och det lär återigen bli svårt för Roma att utmana om en topp fyra-placering i år. De har gott om offensiva alternativ i truppen men verkar återigen ha svårt att uppnå sin fulla potential. Utöver 7-0 överkörningen av Empoli har det inte funnits många ljuspunkter för Romas del och målskyttet har varit ett återkommande problem.

Nu gäller det verkligen att studsa tillbaka med en övertygande seger mot Frosinone ifall inte krisen ska förvärras, men tre poäng på söndag känns långt ifrån som en självklarhet. Då Roger Ibañez är såld och Chris Smalling skadad har det dessutom sett ganska skakigt ut defensivt, men Mourinho lär fortsatt hålla kvar vid sin trebackslinje.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frosinone har överraskat positivt

Nykomlingen Frosinone har lite överraskande tagit Serie A med storm såhär långt. Med en relativt anonym trupp har de redan hunnit skrapa ihop nio poäng och har än så länge bara förlorat öppningsmatchen mot Napoli. De är nu obesegrade i fem raka matcher där de bland annat har lyckats slå Atalanta och Sassuolo, samtidigt som de har lyckats få med sig en poäng mot Fiorentina.

Eusebio Di Francesco har fått en strålande start på säsongen med sitt Frosinone och har verkligen chansen att trycka till sin gamla klubb när de gästar Stadio Olimpico på söndagskvällen. All press ligger på hemmalaget och de bör kunna bli en matchbild som passar det kontringsfarliga Frosinone ganska väl.

Roma har självfallet mycket mer kvalitet på pappret men det mentala kan spela stor roll på söndag. Frosinone är rejäla underdogs och med de problem som Roma har haft inledningsvis så går det inte att komma ifrån att ett spel på de formstarka gästerna lockar. Spelbolagen erbjuder över åtta gånger pengarna på en bortaseger men vi spanar istället in oss på båda lagen gör mål för 2.05 gånger insatsen hos Coolbet. Då Romas försvar har periodvis har sett uselt ut så känns det som ett fullt rimligt spel.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, söndag 1 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play