Speltips Roma – Inter 6/5: I målform

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2023

Tabellsjuan Roma tar emot ett Inter på uppgång i den 34:e omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 6 maj 2023 med avspark kl 18:00 på Stadio Olimpico.

Roma – Inter

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dramatiken i toppskiktet av Serie A tätnar. Efter tre raka matcher utan seger har Roma halkat ner till en sjunde plats. Man står då på samma poäng som sexan Milan och femman Atalanta. Avståndet upp till Inter på fjärde plats är endast två poäng.

Sedan man slog ut Feyenoord i kvartsfinalen av Europa League har Roma spelat tre ligamatcher och tagit två poäng. Man föll borta mot Atalanta och spelade därefter 1-1 hemma mot AC Milan förra helgen. I veckan blev sedan resultatet detsamma i bortamötet mot Monza.

Nu väntar så en sexpoängsmatch som Roma helst bör vinna om man ska kunna nå en CL-plats till nästa säsong.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikare än förväntat

Till skillnad från de övriga topplagen så ser Inter ut att ha en stigande formkurva. De kommer nu till det här mötet med fyra raka övertygande segrar om räknar in vinsten mot Juventus i semifinalen av Coppa Italia.

Förra helgen Simone Inzaghi en betydande skalp då man kunde vinna toppmötet hemma mot Lazio efter en stark slutforcering. Inter vände då 1-0-underläge till seger med 3-1 sedan man gjort samtliga sina mål under matchens sista kvart. I onsdags följde man så upp den segern med att köra över Verona på bortaplan med hela 6-0.

Roma och Inter möttes senast i Milano i höstas och det var då gästerna som gick segrande med 2-1. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna då Inter gäller som knappa favoriter med ett vinnarodds omkring 2.60 gånger insatsen.

Inter har den bästa formen, framförallt när det kommer till offensiven. Totalt har man gjort 16 mål på sina fem senaste matcher. Samtidigt är Roma hemmastarka då man endast förlorat en av sina tio senaste matcher på Stadio Olimpico.

Roma är generellt målsnåla och underspelen ger låg utdelning på den här matchen. Vi kan emellertid konstatera att båda lagen har gjort mål i Romas fyra senaste matcher och därtill tror jag att ett Inter i målform kommer satsa framåt trots bortaplan. Jag tror på en mer öppen matchbild än förväntat och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.92 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.92
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, lördag 6 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo