Speltips, Roma – Lazio 8/11: Målspelar till 1,85x

Spelbloggare Publicerat: 8 november 2015

Roma och hemmaplan är en solid kombination. Derbyrivalen Lazio är inte lika vassa för tillfället och ett målspel testas i värdens favör.

Ett oerhört speciellt derby som ska spelas – och det i allt annat än positiv bemärkelse, i alla fall för oss som brinner för läktarkulturen. Matchen ska spelas utan curvor som en demonstration från respektive supporthåll. För – vad är ändå ett derby utan brinnande supporterskap?

Nåväl, tittar vi till det som är av intresse för oss – det sportsliga – lämnades positiva besked av båda lagen i veckan. Roma vann med 3-2 hemma över Bayer Leverkusen i CL och Lazio med 2-0 borta över Rosenberg i EL – detta efter att de dessförinnan åkt på förluster.

Roma är, som ni säkert redan vet, uppe och fajtas i den absoluta toppen. Är trea och har en pinne upp till förstaplatsen, vilken innehas av Fiorentina. Fem pinnar bakom just Roma hittar vi Lazio, som sannolikt får ta sikte på Europaplatserna istället för scudetton – känslan är att man är för ojämna.

Minst två baljor i 7/8 senaste

Håller Roma som klar favorit i det här derbyt. Man är den bättre parten, visat prov fenomenal form de senaste veckorna och Lazio är, som bekant, inte i supergott slag för tillfället. Att ha i åtanke är dock att båda sidorna spelar sina hemmamatcher på Stadio Olimpico och att hemmafördelen således inte finns där.

Offensivt är Roma sylvassa; finns ett flertal offensiva pjäser som håller fantastisk nivå i inte bara italienska mått mätt, utan europeiska likaså. Man spelar alltid framåtlutat, i synnerhet på Stadio Olimpico och sett till hur bra man varit på sistone har jag svårt att se att det inte vore de som greppar taktpinnen.

Innan Lazios fullpottare i veckans Europamatch hade man två raka förluster – med 1-2 och 1-3 mot Atalanta respektive Milan – medan Roma har 4-1-1 i formraden. I sju av de åtta senaste matcherna har minst två baljor gjorts, undantaget var borta mot defensivt starka Inter.

Små skadebekymmer sedan tidigare för Roma – nu missar också Pjanic matchen, men i just offensiven finns flera kort att räkna med.

Historiskt fördel Roma i de här matcherna – förra året vann de en av två matcher med 2-1 och den andra slutade 2-2.

Roma över 1,5 mål spelas till acceptabla 1,85x hos Nordicbet. Känns klart bättre än den raka ettan till dubbelt.

Speltips:

Speltips: Roma över 1,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 8/11
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Roma 2,00 williamhill logo
Oavgjort 3,65 titanbet logo
Lazio 4,00 mybet logo
Över 2,5 mål 1,80 mybet logo
Under 2,5 mål 2,16 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: