Speltips Roma – Milan 29/4: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 29 april 2023

Viktiga poäng står på spel när Roma och AC Milan gör upp i den 32:a omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 29 april 2023 med avspark kl 18:00 på Stadio Olimpico.

Roma – Milan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dramatiken tätnar i det jämna toppskiktet av Serie A. Med sex ligamatcher kvar att spela står både AC Milan och Roma på 56 poäng vilket ger en fjärde och femte plats i tabellen inför den här helgens omgång. Dettas sedan Juventus sprängt sig in på tredje plats efter att ha fått tillbaka sina fråndragna poäng.

Totalt sett har Roma en bra säsong bakom sig om vi räknar in att de också har tagit sig fram till en semifinal i Europa League. Det gör också att de, precis som Milan, Inter och Juventus, har två tävlingar att fokusera på under säsongens avslutande skede.

Alla dessa topplag blandar och ger i ligaspelet och för Romas del slutade det med en 3-1-förlust i bortamötet mot Atalanta i måndags. Dessförinnan hade man tagit tre raka segrar mot Sampdoria, Torino och Udinese.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikare än förväntat

De regerande mästarna AC Milan har inte lyckats följa upp sin fina förra säsong i Serie A. Men det faktum att man tagit sig till en semifinal mot Inter i Champions League väger upp en hel del vad gäller helhetsbilden.

Den höga lägstanivå som var något av Milans signum förra säsongen har inte infunnit sig den här säsongen. Nu kommer man emellertid till det här viktiga toppmötet med sex raka matcher utan förlust bakom sig. Förra helgen var det på nytt Rafa Leao som banade väg då han gjorde båda målen i 2-0-seger hemma mot Lecce. Dessförinnan hade man, i ligaspelet, två raka kryss mot Empoli och Bologna.

Roma och Milan möttes senast på San Siro i januari och det slutade då 2-2 efter att gästerna hämtat ikapp ett 2-0-underläge i matchens slutminuter. Ser vi till inbördes möten är det dock fördel Milan då Roma inte har vunnit på de sex senaste försöken. Av dessa har Milan vunnit fyra och två har slutat oavgjort.

Förutsättningarna inför den här matchen är dock onekligen jämna. Lagen har totalt tagit lika många poäng och det svårt att peka på att något av dem skulle vara formstarkare än det andra. Hos spelbolagen är det också nästan helt jämnt då Roma gäller som mycket knappa favoriter.

Spelbolagen lutar också tydligt åt att det här kommer att bli en målsnål tillställning. Det har framförallt i Milans fall varit många målsnåla matcher på sistone, men totalt sett är de Serie A:s målgladaste lag med ett snitt på 2.84 mål per match. Samtidigt släppte Roma in tre mål senast och de har totalt gjort tio mål framåt i sina tre senaste hemmamatcher. Därtill har det varit relativt målrikt i de fem senaste mötena mellan Roma och Milan.

Sammantaget gör detta att jag finner ett bra spelvärde i att det kommer att göras ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, lördag 29 april
TV: 
Stream:  Cmore