Speltips Roma – Servette 5/10: Formsvagt möte

Axel Sjödin Publicerat: 4 oktober 2023

Det är två lag som båda har haft en tung säsongsinledning som drabbar samman på Stadio Olimpico då Roma ställs mot Servette.

Roma - Servette

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots att det bara har spelats sju omgångar i Serie A så kan man redan konstatera att Roma går igenom en kris. Med åtta inspelade poäng befinner de sig på trettonde plats i tabellen och det ryktas att José Mourinho redan sitter löst trots att de gärna ville behålla honom i somras. Roma är emellertid inte ensamma om att genomlida motgångar då deras schweiziska motståndare även de har det tufft i nuläget.

Roma tog en oerhört viktig trepoängare hemma mot Frosinone i söndags men det har varit ett av få tillfälle då saker och ting har gått Romas väg under hösten. Deras enda andra vinst i ligaspelet har kommit mot tabelljumbon Empoli, som de körde över, men utöver det har det varit en bedrövlig säsongsinledning.

Europa League kan förhoppningsvis bli en välkommen distraktion för klubben då det är i det europeiska cupspelet som Mourinhos Roma har skördat sina framgångar under de två senaste säsongerna. De har inte alltid nödvändigtvis varit fläckfria i gruppspelsfasen men så som läget ser ut nu behöver de alla trepoängare de kan få.

I den första gruppspelsomgången fick de med sig en knapp seger borta mot Sheriff Tiraspol efter att Romelu Lukaku avgjort i den andra halvleken och vinner de här kan de koppla ett tidigt grepp om gruppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även Servettes form sviktar

Servette tillhör inte de klassiska schweiziska toppklubbarna men stod för en ovanligt bra säsong förra året då flera andra storlag inte lyckades prestera. Detta innebär att de för första gången någonsin har lyckats ta sig in i ett europeiskt gruppspel. Att de ens får spela på Stadio Olimpico får därmed ses som en bedrift i sig för klubben.

Säsongsinledningen har inte alls varit optimal för Servettes del även om de verkar ha studsat tillbaka från deras värsta svacka med tre raka förluster. De lyckades åtminstone ta tre poäng hemma mot tabelljumbon Lausanne-Sport i helgen och lär nu rikta fullt fokus mot torsdagens drabbning. De har dock inlett sitt Europa League-äventyr i motvind då de föll hemma mot Slavia Prague med 0-2 i öppningsomgången och åker de på ännu en förlust här så befinner de sig i en tuff sits även ute i Europa.

Roma ska utan tvekan vara det bättre laget och det är svårt att se ett formsvagt Servette utmana om poängen på Stadio Olimpico. Bortsett från den totala överkörningen av Empoli har Roma dock haft en del problem med målskyttet vilket gör att underspelet ser väldigt lockande ut för de höga odds som spelbolagen erbjuder. För 1.96 spelar vi därmed på under 3 mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 5 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo