Speltips, Rotherham United – Burton Albion 29/12: Fel favorit i bottenmötet

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2016

Oddssättarna är ute på tunn is när Championships tabelljumbo, Rotherham United, tar emot bottenkonkurrenten Burton Albion på New York Stadium. Vi menar till och med att favoritskapet är åt fel håll – och håller således tummarna för en skräll…

Pressad situation för Rotherham, som alltså är jumbo i Championship – men det finns indikationer som talar för att det håller på att vända. Finns det kraft att rädda kontraktet? Så lite som 13 pinnar är inspelade på 23 matcher och med det har man nio upp till säker mark – ett stort glapp i ett bottenskikt av tabellen.

Men som nämnt; hoppet lever och är starkare nu, än det varit.

Burton Albion studsade upp från tredjedivisionen inför det här spelåret och det kan inte förvåna en kotte att de är inblandade i bottenstriden; placerade på platsen ovanför strecket med ett snitt på strax under en poäng per match. Såvida kontraktet kan räddas, vore det en skalp.

Vissa skadebekymmer åt båda håll, men inte mycket nytt på tapeterna – ingenting som direkt förändrar förutsättningarna inför matchen.

Stort spelvärde

God chans för Rotherham att knappa in på konkurrenterna ovan här.

Det har succesivt sett bättre ut för Rotherham under vintern; två av de fyra senaste matcherna har vunnits, båda på hemmaplan, senast på Boxing Day, med 3-2 över Wigan. Även de matcher som inte vunnits har innehållit en del positiva moment – uddamålsförluster borta mot urstarka Sheffield Wednesday och Fulham, det behöver man inte skämmas över.

Burton däremot, de har säckat ihop och förlorat fyra raka och på bortaplan står de fortfarande utan en enda vinst när 12 matcher är avverkade. Att då kliva in som favoriter borta mot ett Rotherham som hittat stilen? Missvisande, såklart.

Värde finns att tälja på flera marknader – och vi vill inkludera krysset som ett vinsttecken…

Rotherham Unted +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – spelas till 1,81 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Rotherham +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 20/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: