Speltips Royal Antwerp – AEK Aten 22/8: Mental prövning

Martin Efvergren Publicerat: 22 augusti 2023

De belgiska mästarna Royal Antwerp och de grekiska mästarna AEK Athen gör upp i den sista rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas tisdag den 22 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

Royal Antwerp – AEK Aten

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det var ett tight race in i det sista, men till slut stod Royal Antwerp FC som belgiska mästare när ligan avgjordes i början av juni. Laget från Deurne som leds av Mark van Bommel och som under sommaren har förstärkts av, bland andra, Jacob Ondrejka går nu in i CL-kvalets sista runda.

Antwerp har alltså inte spelat några CL-kvalmatcher tidigare den här sommaren, men den belgiska i ligasäsong är igång sedan slutet av juli. Efter fyra spelade matcher har man tagit sju poäng sedan man vunnit båda sina hemmamatcher. I lördags spelade man 1-1 borta mot Leuven och i omgången dessförinnan vann med hela 6-0 hemma mot Kortrijk.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Royal Antwerp

AEK Aten FC kunde i våras säkra klubbens 13:e ligatitel efter att man vunnit serien med fem poängs marginal ner till lokalrivalen Panathinaikos. Precis som Royal Antwerp så leds AEK av en före detta mittfältstuffing i Matias Almeyda och här finns även svenskinslag i form av Niclas Eliasson.

AEK Aten spelar sin ligapremiär den kommande helgen, men man har två meriterande tävlingsmatcher under bältet. Detta sedan man i den tredje kvalrundan kunde besegra de kroatiska mästarna Dinamo Zagreb efter stor dramatik i lördagens möte i Aten.

Man inledde alltså på bortaplan och kunde där ta en imponerande 2-1-seger efter att man gjort det sista målet på tilläggstid. Och det scenariot skulle sedan upprepa sig då man i helgens returmöte låg under med 2-0 in på tilläggstid. Där kom så den otroliga vändningen med kroaten Domagoj Vida som hjälte då han satte kvitteringen till 2-2 i den elfte tilläggsminuten.

Frågan är nu hur grekerna klarar att hantera den här matchen när man kommer ifrån en så euforisk upplevelse så sent som i lördags. Risken är att man får svårt att nå en maxprestation här efter en sådan mental urladdning. Den faktorn gör att jag tror att Royal Antwerp har en god chans att vinna den här första matchen hemma i Belgien. Mitt spel blir därför att Royal Antwerp vinner till 2.20 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Royal Antwerp vinne
Odds: 2.20
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 22 augusti 2023
TV: 
Stream: