Speltips Rumänien – Israel 9/9: Offensiva gäster

Martin Efvergren Publicerat: 9 september 2023

Viktiga poäng står på spel när Rumänien tar emot Israel i kvalet till EM 2024. Matchen spelas lördag den 9 september 2023 med avspark kl 20:45 i Bukarest.

Rumänien – Israel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rumänien och Israel har hamnat i en grupp i EM-kvalet där möjligheterna till avancemang får ses som ovanligt goda för båda nationerna. Efter fyra spelade omgångar toppas gruppen, som väntat, av Schweiz och bakom dem ser just Rumänien och Israel ut att göra upp om andraplatsen. Övriga lag i grupp I är Belarus, Kosovo och Andorra.

Rumänien är alltjämt obesegrade och man fick en bra start då man vann de båda måstematcherna mot Andorra och Belarus i våras. Vid den senaste landslagssamlingen i juni väntade så tuffare motstånd då man först ställdes mot Kosovo på bortaplan. Det blev en jämn match som slutade mållös och därefter stod man sedan för en stark insats på bortaplan mot Schweiz. Framförallt var det en stark slutforcering då man lyckades hämta upp ett 2-0-underläge till 2-2 efter att Parma-anfallaren Valentin Mihaila tryckt dit två mål i slutminuterna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med styrkan i offensiven

Israels spelordning har varit den omvända jämfört med Rumänien då man inledde med matcher mot Kosovo och Schweiz i våras. Utfallet av de två matcher blev dock ingen succé då man först spelade 1-1 hemma mot Kosovo för att sedan förlora med 3-0 borta mot Schweiz.

Vid landslagssamlingen i juni kunde Israel sedan studsa tillbaka och ta två nödvändiga segrar mot Belarus och Andorra. Man vann då först mot de förstnämnda med 2-1 på bortaplan efter en sen vändning från underläge. Därefter kunde man sedan slå Andorra med samma siffror hemma i Jerusalem.

Viktiga poäng står nu onekligen på spel då Rumänien och Israel ser ut att ha sin bästa chans på mycket länge att kvalificera sig för ett mästerskap. Rumänien är en poäng före inför den här matchen och de gäller också som favoriter till drygt dubbla insatsen.

De här båda lagen möttes senast våren 2022 i en träningsmatch som slutade 2-2. Ett resultat som är typiskt för Israel som är ett lag som utan tvekan har sina främsta styrkor i offensiven.

Det brukar bli en öppen matchbild när Israel är involverade och jag finner anledning att tro att det kan bli så även här. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.92 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.92
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 9 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo