Speltips Rumänien – Kosovo 12/9: Jämn batalj

Martin Efvergren Publicerat: 12 september 2023

Rumänien tar emot Kosovo i kvalet till EM 2024. Matchen spelas tisdag den 12 september 2023 med avspark kl 20:45 i Bukarest.

Rumänien – Kosovo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rumänien har skaffat sig goda chanser att kvalificera sig för EM 2024 i Tyskland. Efter fem spelade matcher ligger man på andra plats i grupp I som toppas av Schweiz. Rumänien är med sina nio inspelade poäng en poäng före Israel och fem poäng före kommande motståndaren Kosovo.

Eduard Iordanescus manskap inledde EM-kvalet på bästa sätt då man vann de två inledande matcherna mot Andorra och Belarus i våras. Därefter har man sedan kryssat tre raka matcher. I juni spelade man 0-0 i bortamötet mot Kosovo och sedan 2-2 borta mot Schweiz. I lördags tog man emot Israel i en jämn match som också slutade med delad pott, 1-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda går för segern

Kosovo har också de kryssat sig fram, men i än större utsträckning än Rumänien. Fyra av deras fem matcher har nämligen slutat oavgjort och enda förlusten kom i bortamatchen mot Belarus.

Kosovo inledde EM-kvalet med två raka 1-1-matcher mot Israel och Andorra. Därefter blev det en jämn, tät och mållös tillställning hemma mot Rumänien i juni följt av en 2-1-förlust borta mot Belarus. I lördags stod man sedan för en fin insats då man lyckades ta poäng hemma mot gruppfavoriten Schweiz. Den notoriske målskytten Vedat Muriqi gjorde då båda målen i en match som slutade 2-2 sedan Kosovo kvitterat på tilläggstid.

När Rumänien och Kosovo nu ställs mot varandra igen är det de förstnämnda som gäller som favoriter till omkring 1.90 gånger insatsen. Ser vi till tabelläget är det klar fördel Rumänien, men Kosovo har spelat jämnt mot alla lag och det finns god anledning att tro att man kommer göra det även här.

Utgången känns i mitt tycke oviss även om det är fördel Rumänien nu när de har skaffat sig vittring på en EM-biljett. Det blev mållöst när de möttes senast, men det saknades inte målchanser och båda lagen har gjort mål i samtliga Kosovos övriga fyra matcher. Kosovo behöver gå för segern och Rumänien likaså, vilket gör att jag tror att det kan öppna sig en del. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo