Speltips Rumänien – Ukraina 24/6: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 24 juni 2023

Hemmanationen Rumänien tar sig an Ukraina i den andra omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas lördag den 24 juni med avspark kl 18:00 i Bukarest.

Rumänien – Ukraina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Georgien står, tillsammans med Rumänien, som värdnation för U21-EM 2023. I grupp B hittar vi Rumänien, Ukraina och Kroatien samt hela turneringens huvudfavorit Spanien.

Rumänien inledde så detta EM mot tuffast tänkbara motstånd då man ställdes mot just Spanien i premiärmatchen i onsdags. Man stod upp väl i den första halvleken som förblev mållös, men i den andra blev uppgiften övermäktig för hemmanationen. Det hela slutade i en välförtjänt 3-0-seger för Spanien.

Rumänien var direktkvalificerade till sitt hemma-EM och är därmed mer svårbedömda. I genrepet inför mästerskapet spelade man emellertid 0-0 mot Tyskland i en träningsmatch, vilket är en merit. Därtill var man också en positiv överraskning i U21-EM 2021.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett offensivare Rumänien

Ukraina lyckades, trots de hemskheter som pågår i hemlandet, att kvalificera sig för detta U21-EM. Man slutade då tvåa i sin kvalgrupp, tre poäng efter gruppvinnaren Frankrike. Det innebar att man fick spela ett playoff där man slog ut Slovakien med totalt 6-2 över två matcher.

Man även EM på bästa sätt då man kunde besegra Kroatien med 2-0 i premiären i onsdags. Spelmässigt var det dock en jämn tillställning, men Ukraina var det effektivare laget. I halvtid hade man ledningen med 1-0 och precis i inledningen av den andra halvleken kunde Shakhtar-anfallaren Danylo Sikan sätta ett psykologiskt viktig 2-0-mål.

Ukraina är på pappret ett något starkare lag än Rumänien och man gäller också som favoriter inför det här mötet. Ett rakt spel på Ukraina står i omkring 2.20 gånger insatsen.

Samtidigt har Rumänien hemmaplansfördel och deras förlust mot favoriten Spanien ska man nog inte dra för stora växlar av. Här har de en betydligt större chans till poäng och som jag ser det känns utgången relativt oviss.

Jag tror att vi kommer få se ett mer offensivt inriktat hemmalag jämfört med senast och det bör kunna borga för en mer öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.93 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.93
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 24 juni 2023
TV: 
Stream: