Speltips, Ryssland – Montenegro 12/10: Målspel när EM-biljetten ska hämtas

Spelbloggare Publicerat: 12 oktober 2015

Ett kryss. Det är vad som krävs av pånyttfödda Ryssland i den avslutande matchen för att säkra EM-biljetten, hemma mot ett omotiverat Montenegro. Då blir det tillknäppt och tajt?

Ska brutalt mycket till för att Ryssland ska schjabbla till det nu. Efter att ha inlett kvalet illa, sparkades Fabio Capello från sin tränarpost ur en sönderslitet och oharmonisk trupp. In istället med Leonid Slutsky som verkar ha fått kontroll över situationen, vad det låter som – och ser ut som.

Kovänt har de kanske inte direkt, det finns fortfarande tydliga brister att jobba med, men tre vinster av tre möjliga – över Sverige, Liechtenstein och Moldavien – har det blivit med Slutsky vid rodret och det ser alltså, med all sannolikhet, ut att räcka till EM. Väl där tror jag också att Ryssland har en del att uträtta.

Betydelselös batalj för Montenegro. Man har varit häck i häl på topptrion under en bra period, men nu förlorat sin chans på att studsa upp från den döda marken efter hemmaförlusten över gruppettan Österrike. Faktum är att man ledde matchen fram till sista tio, då kom 2-2-baljan och i slutsekunderna också 2-3.

Spelet suttit i 6/8 hemma-/bortamatcher

Luften ur – antiklimax – kan man lätt påstå. Blir svårt för Montenegro att, bara tre dagar senare, ladda om från den torsken och det har deklarerats att man dessutom kommer rotera runt en del. Går ju att vrida det till att spelare som jagar en plats i startelvan kommer in med mycket att bevisa – men det är, förstås, till det sämre.

– Det kommer att bli en hel del förändringar. Men alla kommer ge allt, säger Malmö FF:s tillika Montenegros Vladimir Rodic till Sportbladet. Tomma ord?

Ryssland, ja. En pinne krävs och vi kan således räkna med att de inte kommer spela alltför framåtlutat – defensiven är att lita på – även om matchen ska föras. Man stod också för en solid defensiv prestation borta mot Moldavien senast, där man vann med 2-1. Målet som släpptes in kom i slutminuterna och över det hela skapade motståndarna förhållandevis lite.

0-0/1-0/2-0 känns som möjliga resultat, men när vi bara får två punkter mindre för att det inte ska målas åt båda håll än att Montenegro ska hamna utanför målprotokollet väljer vi det förstnämnda – till 1,65x.

Det nämnda spelet har suttit i tre av Rysslands hemmamatcher och dito för Montenegro, fast på bortaplan.

Speltips:

Speltips: BLGM – nej
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, måndag 12/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ryssland 1,34 comeon logo
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Montenegro 12,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,95 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: