Speltips, Sampdoria – Empoli 29/10: Vi tar ställning

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2015

Hemmastarka Sampdoria välkomnar Empoli till Stadio Luigi Ferraris under torsdagen och vi väljer sida, men halvförsäkrar oss med ett handikappspel.

Onsdagen var fullspäckad med Serie A-matcher – torsdagen bjuder på ynka en. På förhand; inte den hetaste, men ett värdespel har vi i alla fall plockat ut.

Innan kvällens matcher (28/10) står Sampdoria på sjundeplatsen i det tajta mellanskiktet. Hoppet upp till Europaplatserna litet – ner närmare botten likaså. Resultatraden: 4-2-3. Godkänt sett till vad som förväntas.

Åtta platser neråt hittas Empoli, ändock med bara fyra pinnar mindre. Tre vinster, ett kryss och fem förluster är facit och det får väl ses som hyfsat väntat. Det är på den undre tabellhalvan man hör hemma – precis som i fjol och truppen känns faktiskt till och med tunnare än då.

Handikappspelas

Lite undrande till att siffrorna är så pass jämnt fördelade som de ändå är över 1×2-marknaden. Håller Sampdorias favoritskap som klart större än oddssättarna – 1×2-marknaden står i: 2,30-3,35-3,50. Runt 10 punkter som borde flyttas från vänster, enligt mina värderingar.

Sampdorias hemmastyrka ska inte underdrivas; förra året förlorades bara två av 19 matcher på Stadio Luigi Ferraris och nu har man fina 4-1-0 i resultatraden. Exempelvis Roma har avvärjts och nu senast plockades Hellas Verona ner med klara 4-1.

Empoli lyckades plocka en trea efter 2-0 mot Genoa senast, men är tydligt begränsade när svårighetsgraden skruvas upp och framförallt på resande fot, där man står med en vinst och tre förluster hittills.

Förra årets identiska möte slutade 1-0 till Sampdoria. Sköna minnen för spelarna att ha i huvudet inför den här uppgiften…

Stor risk att oddsen justeras närmare avspark. Är lite smårädd för krysset – Sampdoria spelade ofta oavgjort på hemmaplan i fjol och Empoli hade flest dito i hela serien – och spelar därför Sampdoria -0,25 mål (asian handicap) – bara halv förlust vid oavgjort – till fina 2,0x.

Speltips:

Speltips: Sampdoria -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 29/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sampdoria 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,35 unibet logo
Empoli 3,50 unibet logo
Över 2,5 mål 2,10 mybet logo
Under 2,5 mål 1,80 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: