Speltips, Sampdoria – Milan 17/12: Fint odds uppdukat av Unibet

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2015

Två pressade tränare står mot varandra i Coppa Italia-åttondelsfinalen mellan Sampdoria och Milan. Ena sidan verkar dock satsa hårdare på uppgiften och får därför förtroendet.

Förra året var Sampdoria fram till slutet med och fajtades om Europaplatserna i Serie A, tredje minst matcher förlorades och man verkade ha utvecklats till ett stabilt alternativ för den övre tabellhalvan.

Walter Zenga lyckades dock inte få till det från sin tränarposition och skeppades ut i november, efter att ha värvats under sommaren. Inte har det sett bättre ut för efterträdaren – Vincenzo Montella, som inledde med tre raka förluster innan 1-1-krysset mot Lazio nu senast. Klubben är i en utsatt position i tabellen, med endast tre pinnar ner till det röda tabellområdet. Trots sin korta period vid rodet är Montella redan nu pressad…

Till viss del är det fortfarande så att Milan lever på sitt namn – de väntas alltid vara uppe i toppen; historien har den inverkan, som att det bara ska sitta i ryggraden. Till sjundeplatsen har man sjunkit efter en period av uteblivna resultat, men Europabiljetterna är fortfarande inom räckhåll.

Endast en seger på de fem senaste seriematcherna har satt Sinisa Mihajlovic i en lös position och ryktena talar om att bara ett par icke önskvärda resultat kan innebära sparken.

– Jag är lugn och harmonisk, jag har tro på mitt arbete och drabbas inte av panik. Jag har breda axlar, säger han på presskonferensen inför matchen.

Cupen högprioriterad

Undertecknad håller Milan som klara favoriter här, av en rad olika anledningar. Klart större än oddssättarna antyder med deras nedplitade siffror.

Cupen är topp-prioriterad av Sinisa Mihajlovic, eftersom Milan inte är ute och slåss i Europa. Siktet är på titeln och han har deklarerat att matchen är av enorm betydelse och att den bästa möjliga startelvan kommer ställas ut.

– Vi spelar inte i Europa så Coppa Italia är ett viktigt fokus, vi ska försöka gå vidare. Vi har kvalitén att vinna, berättar han enligt Football Italia och fortsätter:

– Vi har vissa fysiska problem men imorgon (reds. anm: läs torsdag) spelar vi det bästa lag vi har tillgängligt.

Luca Antonelli vill man dock inte chansa med och han kommer starta på bänken. Mario Balotelli har feber och stannar hemma.

Hur stort fokus Sampdoria har på cupen är osäkert, men med största sannolikhet är främsta fokus på serien när kontraktet står på spel. Formen är usel och det var med viss tur som man lyckades spela in 1-1 mot ett formsvagt Lazio senast; kvitteringsbaljan kom i den 93:e minuten. På det saknas den stora skytten, Eder, som stått för 10 av lagets 22 mål i serien, med en skada.

För tre veckor sedan möttes Milan och Sampdoria på San Siro – då vann värden med klara 4-1…

Milan -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid oavgjort – spelas till 2,04x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Milan -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 17/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sampdoria 3,20 titanbet logo
Oavgjort 3,50 redbet logo
Milan 2,45 unibet logo
Över 2,5 mål 1,94 unibet logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: