Speltips, San Jose – Houston 11/7: Saknar flera betydande pjäser – stark favorit

Spelbloggare Publicerat: 10 juli 2015

Vi är tillbaka i USA och MLS-träsket. Ensam nattmatch mot lördag spelas mellan San Jose Earthquakes och Houston Dynamo på Avaya Stadium. Det mesta talar för ena parten och vi håller favoriten som stabil här.

Spänningen är total i extremt jämna Western Conference. Både San Jose och Houston hittas under play off-platserna till slutspelet i MLS, men ska utan tvekan kunna fixa en biljett dit. Houston, som är nästjumbo, har bara sex pinnar upp till kvalplatserna och 11 till tabellettan Seattle Sounders. Två platser uppåt i tabellen hittar vi San Jose, som vid händelse av en vinst kliver upp över sträcket.

Slutsatsen vi kan dra är att det skiljer oerhört lite mellan toppen och botten – alla kan vinna över alla, men klart är ändå att dessa två inte tillhör den absoluta toppen och om de skulle fixa en play off-biljett – lär de få de svårt där.

Enorma frånvaroproblem för bortalaget

Som nämnt, Western Conference är tuff och jämn, men här ställs San Jose ut som rätt stora favoriter – detta med all rätt. Faktum är att de faktiskt borde vara större och att ett oddsdropp mycket väl kan vara att vänta. 1×2-marknaden står just nu i 2,10-3,30-3,70 och känslan är att runt två decimaler borde flyttas från vänster till höger sida.

Först och främst; hemma-/bortafaktorn. San Jose är urstarka hemma på Avaya Stadium och har resultatraden 4-2-1 på arenan i seriespelet och ser oftast helt annorlunda ut på hemma- kontra bortaplan. Houston har haft enorma problem på resande fot och bara plockat en vinst på åtta matcher medan tre kryss samlats ihop och fyra matcher förlorats.

Men ja, enbart det motiverar kanske inte San Joses stora favoritskap – det fixar istället frånvarosituationerna. SJ har förvisso en del spelare borta – Steven Lenhart, Chris Wondolowski, Cordell Cato – men den situationen är inte ens jämförbar med Houstons, där hela sex ordinarie spelare är out: bland andra Brad Davies, Jarmaine Taylor och den interna skyttetvåan Giles Barnes.

Mycket svårt att se Houston kunna lösa en trea och hemmavinsten känns närmast till hands. Viss kryssrisk dock och San Jose -0,25 mål asian handicap (halva insatsen tillbaka vid oavgjort) spelas till smakrika 1,83x hos Bet365. Tveklöst ett värdespel.

Speltips:

Speltips: San Jose -0,25 mål asian handicap
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 05:00, lördag morgon 11/7
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
San Jose Earthquakes 2,10 williamhill logo
Oavgjort 3,30 betway logo
Houston Dynamo 3,70 unibet logo
Över 2,5 mål 2,35 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,65 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: