Speltips San Lorenzo – Central Cordoba 12/6: Argentinska ligan

Martin Efvergren Publicerat: 12 juni 2023

Topplaget San Lorenzo tar emot mittenplacerade Central Cordoba i den 20:e omgången av Liga Profesional Argentina. Matchen spelas måndag den 12 juni 2023 med avspark kl 22:00.

San Lorenzo – Central Cordoba

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Buenos Aires-laget San Lorenzo inledde säsongen i Liga Profesional Argentina på ett övertygande sätt, men har tappat mark på sistone. Trots det har man ändå bra häng på toppen man ligger på tredje plats i den något haltande tabellen.

Ruben Insuas manskap har, som sagt, en negativt vikande formkurva. Man kommer till det här mötet med fyra raka utan seger av vilka man kryssat två och förlorat två. Av dessa fyra har två matcher gällt ligaspelet och två matcher har varit cupspel.

I fredags spelade man 0-0 hemma mot chilenska Palestino i Conmebol Sudamericana, vilket gör att San Lorenzo ligger kvar på tredje plats i sin grupp. Den senaste ligamatchen hemma mot Colón slutade också den mållös.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Underspelen ger ingenting

Central Córdoba SdE har spelat ihop 23 poäng på 19 ligamatcher och är därmed 13 poäng efter San Lorenzo. Det ger en mittenplacering i den hela 28 lag stora argentinska högstaligan.

Ser vi till de senaste matcherna så kommer emellertid Central Cordoba med en positivare trend. Förra helgen besegrade man Huracán med 2-0 hemma och dessförinnan spelade man 2-2 borta mot Colón. Ser vi till de fem senaste matcherna så har det blivit två segrar, två kryss och en förlust.

Det var nu nästan ett år sedan San Lorenzo och Central Cordoba ställdes mot varandra. Den gången var det gästande San Lorenzo som gick segrande med 2-0. När de nu möts igen är det också San Lorenzo som gäller som favoriter till ett odds omkring 1.80.

Tittar vi på tabellen så skiljer det en hel del mellan lagen och på pappret är San Lorenzo det bättre laget. Samtidigt är den argentinska jämn och Central Cordoba kommer med en bättre trend.

Offensiven har varit San Lorenzos stora problem på sistone då man spelat en handfull mållösa matcher. Det gör att underspelen ligger extremt lågt i odds.

Central Cordoba är ett målgladare lag och jag tror att det finns en chans att de kan luckra matchbilden något. På hemmaplan måste San Lorenzo gå framåt för bryta sin negativa trend och samtidigt lär inte gästerna kommer till den här matchen för att parkera bussen i eget straffområde. Det gör att jag kommer att gå för att båda lagen gör mål. Det spelas till fina 2.63 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.63
Bolag: Expekt
Spelstopp: 22:00, måndag 12 juni 2023
TV: 
Stream: