Speltips, Sassuolo – Rapid Wien 3/11: Goda målmöjligheter

Spelbloggare Publicerat: 2 november 2016

Italienskt möter österrikiskt i Europa League. Sassuolo tar emot Rapid Wien på Mapei Stadium i vad vi tror kan bli en underhållande batalj där bortalaget absolut inte ska räknas bort. Målpolletter – in!

En så kallad sexpoängsfajt är vad som väntar.

Grupp F toppas överraskande nog av Genk och bakom dem hittas just Sassuolo och Rapid Wien på samma antal pinnar, fyra stycken och med 1-1-1 i resultatraderna. Jumbon, också favoriten på förhand, Athletic Bilbao står på tre poäng.

Slutspelsbiljetterna ser alltså ut att kunna hamna exakt var som helst. Helt öppet race, inte minst då Genk överraskat och har ett litet försprång.

Annars är det lite sisådär med formen för Sassuolo. Förlorat två raka matcher, förvisso tuffa sådana – mot Roma och Lazio – och inte heller vunnit på fyra. Glappet mot toppen och den övre tabellhalvan ökar och situationen blir alltmer pressad hos italienarna.

Förra året plockade Rapid Wien en imponerande andraplats i den inhemska serien, men nu, 15 matcher in i säsongen, är de bara femma. Lite mer att önska, fastän konkurrensen är tuff. Dock positivt med en seger senast, när Admira värjdes undan med 2-1 på bortaplan. Dessförinnan 4-0-kross av FC Blau-Weiss Linz, huserande i andradivisionen, i cupen.

Mål åt båda håll?

Givetvis ska Sassuolo, som är den starkare parten och dessutom drar fördel av att spela på hemmaplan, vara stora favoriter – men vi tror att det här kan bli en rätt öppen match, i dubbel bemärkelse.

Gästerna ska inte bara ses med chans att skrälla till det, utan matchen har också alla möjligheter att bli en underhållande, öppen och chansrik sådan.

Sassuolo är starka framåt, men desto svajigare bakåt. Sju matcher där målats åt båda håll är uppradade och med tanke på den kraften som finns offensivt, blir avbräcket på Domenico Berardi rätt lätt att hantera. Fransmannen Defrel har istället varit suverän på topp; stått för fem baljor på tio matcher i Serie A och tre på sex, varav fem från start, i Europa League.

Bakåt saknar Sassuolo flera nyckelspelare, Paolo Cannavaro och Luca Antei är två av de vi stryker från backlinjen.

Rapid Wien visade klass i det omvända mötet, även om det ”bara” slutade oavgjort, 1-1. Satte fart direkt och ska väl kunna pryda målprotokollet på nytt. Men utan att bli sårade själva? Nja.

BLGM – ja spelas till 1,86 x polletterna hos Unibet, som ni får 1 000 kr i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 3/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: